MENIU CAUTĂ

Povestea românului care devenit erou în Italia. Șoferul de camion a salvat doi oameni dintr-o mașină implicată într-un accident

Distribuie

Cosmin Chiriță, un român care este șofer de TIR, a devenit erou, după ce a salvat doi oameni, în urma unui accident în care a fost implicat, fără să aibă vreo vină.

Românul de 32 de ani a trăit clipe de groază, după ce a fost implicat într-un accident grav, pe o șosea din Italia.

Incidentul șocant a fost surprins de camera de bord, instalată în cabina camionului condus de român, notează observator.tv.

„Am făcut ce am învăţat în cele două cursuri ale mele de prim ajutor”

Accidentul s-a produs, în urmă cu o săptămână, pe o autostradă din Italia. Cosmin Vicenţiu Chiriţă, cunoscut în comunitatea șoferilor de TIR ca Florin Alin, a povestit despre ceea ce a trăit în momentul în care a avut loc nenorocirea.

„În jurul orei 22 eram pe autostrada A4 din Italia, abia trecusem Brescia, eram în depăşirea unui alt camion, când am simţit o bubuitură puternică în remorcă, nu am ştiut ce se întâmplă, am crezut că mi-a explodat un cauciuc. Am văzut apoi că mă depăşeşte o maşină boţită şi s-a oprit direct în parapet.

Am sărit din camion, am fugit la ei, am văzut, erau doi pasageri. Doamna, era o femeie la volan, care plângea. Era pasagerul cu dureri la abdomen, nu putea să vorbească, avea respiraţie dificilă.

Am fugit din nou în camion, mi-am luat trusa, chitul de prim ajutor, şi am făcut ce am învăţat în cele două cursuri ale mele de prim ajutor. Un alt şofer a sunat imediat la poliţie, la ambulanţă.

Eu am bandajat şoferiţa, care avea o rană destul de urâtă la mână. Între timp celălalt pasager a leşinat, avea dificultăţi să respire.

Am luat perna, plapuma din camion, le-am pus pe jos, l-am întins. Iar când a venit ambulanţa m-am oprit, că nu mai era de mine.

Liftul remorcii era la 40-50 de metri de remorcă. Suspensiile pneumatice, aveam patru explozii, plus o suspensie smulsă din suport, aşa de puternic m-au lovit.

Nu am rezultatele alcooltestului, dar doamna de la volan mirosea foarte foarte puternic a băutură şi plâgea că o să-i ia poliţia permisul”, a povestit Cosmin Chiriță, conform sursei citate.


Citește și REPORTAJ/ Orfanii crescuți de bunica Tania, caz prezentat de Libertatea în septembrie, au fost vizitaţi de Moş Nicolae. Au primit în ghetuţe 50 de lei şi un lego


 

Citește mai multe despre Accident și Italia pe Libertatea.

Comentarii