Mergi direct la conținut »
Coada unui avion Blue Air cu români la bord a lovit pista în timpul decolarii de pe un aeroport din Londra
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Coada unui avion Blue Air cu români la bord a lovit pista în timpul decolarii de pe un aeroport din Londra

Coada unui avion Blue Air cu români la bord a lovit pista în timpul decolarii de pe un aeroport din Londra

Sâmbătă, un Boeing 737-800 NG al Blue Air, care efectua o cursă pe ruta Birmingham - București, a lovit cu coada pista de pe aeroportul London Luton în timpul procedurii de decolare.

Chiar dacă a existat suspiciunea că avionul a lovit cu coada pista (lucru denumit în limbaj specific ”tailstrike”), comandantul aeronavei a luat decizia de a zbura până la București, un zbor de aproximativ 3 ore, fără ca aeronava să fie verificată de o echipă tehnică, așa cum recomandă compania Boeing, scrie site-ul specializat Boarding Pass.

Din fericire, incidentul nu a fost grav, însă sursa citată arată că aeronava trebuia să aterizeze pe cel mai apropiat aeroport disponibil pentru verificări ulterioare.

Romatsa arată că avionul trebuia să efectueze în aceeași seară și zborul Blue Air către aeroportul Luton, din Marea Britanie, și retur, însă, din cauza incidentului, aeronava a fost înlocuită cu un alt aparat de zbor.


CITȘETE ȘI: CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA/Un zâmbet mai puternic decât moartea. Lecția Zorba sau bunicul care și-a smuls nepotul din ghearele flăcărilor și-a fugit cu el în mare


 

Close
Închide
  Close