MENIU CAUTĂ

Codruţa Kovesi, despre Mihail Boldea: „Ar putea fi adus din Kenya şi fără acord de extrădare”

Distribuie

"Nu este un impediment, v-aș reaminti cazul Popa (n.r. Nicolae Popa), care a fost adus din Indonezia pe bază de reciprocitate și nu a fost niciun impediment faptul că nu a existat un tratat de extrădare semnat de statele implicate", a declarat Kovesi.

La fel ca și președintele Traian Băsescu, Codruţa Kovesi este de părere că procurorul nu este de vină pentru faptul că Boldea a părăsit țara: „Indiferent de câte monitorizări s-ar fi făcut sau ce fel de monitorizări ar fi făcut procurorul, tot nu-l putea opri să plece, pentru că nu avea mandat de reținere și arestare”

Totodată Codruţa Kovesi explică de ce nu a fost luată măsura obligării de a nu părasi țara, în cazul  Mihail Boldea: „Se fac multe speculații, de ce nu a fost luata obligarea măsurii de a nu părăsi țara. In primul rand pentru ca fapta de o asemenea natura cerea arestarea preventiva. In al doilea rand va reamintesc cazul Vîntul ( n.r. Sorin Ovidiu Vîntu). Când procurorii, pentru a-l obliga sa plece din tara, au dispus masura obligarii de a nu parasi țara a fost trimis dosarul la instanță, s-a respins cererea de arestare preventiva invocandu-se ca nu sunt date și elemente noi și am fost acuzați că nu am vrut să-l arestăm, ci doar am vrut să-l împiedicăm să nu plece din țară. În acest caz nu am procedat așa, iar suntem acuzați că nu am lucrat bine”

Citește mai multe despre Mihail Boldea pe Libertatea.

Comentarii