Nicolae Ştefănuţă, membru al comisiei pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorilor (IMCO) din Parlamentul European, susţine că cetăţeanul european trebuie să aibă garanţia că el funcţionează la cei mai buni parametri pe toată întinderea Uniunii Europene.

„Cerem urgentarea implementării Directivei privind localizarea celor care sună la 112 pentru a vedea cât de eficient este acest sistem şi dacă procedurile sunt îndeplinite conform în toate statele membre ale UE. Numărul 112 este unul din drepturile europene ale cetăţeanului”, afirmă Nicolae Ştefănuţă, citat în comunicat.

Europarlamentarii Alianţei USR-PLUS au trimis o interpelare vicepreşedintelui Comisiei Europene Maros Sefcovic, responsabil de piaţa unică digitală.

„Am solicitat Comisiei Europene o atenţie particulară pe controlul implementării tehnologiilor de localizare a celor care sună la 112. Vrem să vedem dacă ce s-a întâmplat la Caracal este o problemă de sistem sau a apărut din cauza neglijenţei şi a nepăsării”, declară europarlamentarul Vlad Botoş, membru al comisiei parlamentare IMCO, potrivit aceluiaşi comunicat.

Europarlamentarii Alianţei USR-PLUS vor urgentarea implementării Directivei pe noul cod electronic european, care presupune obligaţia statelor de a asigura informaţia cea mai adecvată de localizare, incluzând informaţia de localizare pe baza reţelei (tehnologia avansată de localizare mobilă), care se dovedeşte a fi o chestiune de viaţă şi de moarte. Ei atrag atenţia că funcţionarea efectivă a numărului 112 este foarte importantă pentru cetăţenii din întreaga UE, iar un audit al modului în care funcţionează numărul unic de urgenţă 112 va arăta dacă localizarea deficitară a apelanţilor este doar o problemă locală sau există şi în alte state membre.

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO
Recomandări

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO

În interpelarea adresată vicepreşedintelui Comisiei Europene Maros Sefcovic se arată că prin regulamentul delegat din 2019/320, prin care se completează Directiva 2014/53, Uniunea Europeană creează obligaţia ca toate telefoanele moderne să fie echipate cu această tehnologie de localizare prin reţea care să permită transmiterea informaţiilor locaţiei apelantului serviciilor de preluare a apelurilor de urgenţă.

Fostul iubit al Luizei Melencu, audiat pentru prima dată. Ce l-au întrebat anchetatorii
Recomandări

Fostul iubit al Luizei Melencu, audiat pentru prima dată. Ce l-au întrebat anchetatorii

Ei îl informează pe Maros Sefcovic că vineri, 25 iulie, în România, o tânără de 15 ani a fost răpită şi violată. „A avut totuşi curajul de a suna la 112 şi de a cere ajutorul. Ajutorul nu a venit din cauza localizării defectuoase (peste 19 ore au trecut între cele 3 apeluri ale victimei şi identificarea locuinţei atacatorului) şi a lipsei de profesionalism a operatorilor. Victima a fost din păcate ucisă, o traumă nu doar pentru familie, ci pentru întregul popor român”, au arătat eurodeputaţii USR-PLUS.

„Un audit al adecvării sistemului care asigură numărul 112 este necesar, nu doar în România, dar şi în alte state membre în care sistemul tehnic de localizare a apelantului este deficitar”, au adăugat europarlamentarii.

Citeşte şi:

Tatăl Alexandrei Măceșanu susține că polițiștii l-au trimis acasă după ce au aflat locul în care se afla fiica sa. „Mie nu mi-au spus că știau adresa”

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase
HOROSCOP

Horoscop 9 decembrie 2019. Vărsătorii au idei mai curajoase