De Daniel Ionașcu,

Google american rămâne în vizorul UE după ce a plătit deja amenzi care depășesc 8 miliarde de euro, în vreme ce Facebook a plătit 5 miliarde de dolari în SUA în urma scandalului Cambridge Analytica.

Google se află în centrul atenției pe ambele maluri ale Atlanticului în privința colectării de date personale.

Comisia Europeană a trimis chestionare companiilor care concurează direct cu Google.

Un document citat de Reuters arată că acum concentrarea Comisiei Europene este în privința datelor legate de serviciile locale, publicitatea online, reclama țintită, serviciile de logare automată, browesere web și altele.

Google a fost amendată până acum de trei ori: în cazul sistemului de operare Android, în cazul serviciului său de shopping și a publicității online.

Google a afirmat deseori că folosește datele colectate pentru a-și îmbunătăți serviciile și că utilizatorii săi pot manageria, șterge și transfera datele lor în orice moment.

Facebook și Amazon, pe același calapod

Nu doar Google este vizată de investigații privind datele. Facebook a fost amendată cu 5 miliarde de dolari în SUA din cauza scandalului Cambridge Analytica și este dată în judecată în Europa din cauza politicilor sale.

De asemenea, Amazon – cel mai mare retailer online din lume – este investigat în privința folosirii datelor generate de comercianții care vând produse prin platformele sale. Potrivit acuzațiilor, Amazon folosește aceste date pentru a pune pe piață produse și mărci proprii.

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor