Mergi direct la conținut »
Comisia Europeană reacționează după ce şefa Reprezentanţei CE în România a fost criticată: „Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină sacul de box în controversele politice interne”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Comisia Europeană reacționează după ce şefa Reprezentanţei CE în România a fost criticată: „Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină sacul de box în controversele politice interne”

Comisia Europeană reacționează după ce şefa Reprezentanţei CE în România a fost criticată: „Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină sacul de box în controversele politice interne”

Comisia Europeană a protestat dur față de atacurile unor lideri PSD la adresa reprezentantei CE la București, Angela Cristea, și le cere politicienilor de la noi să o trateze pe Angela Cristea cu același respect cu care este tratat la Bruxelles ambasadorul României. Scandalul a pornit după ce Jean-Claude Juncker, președintele CE, a declarat că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni. Mai mulți oficiali ai PSD au făcut ulterior declarații dure la adresa oficialilor Comisiei Europene.

De Mihai Niculescu,

Comisia Europeană consideră inacceptabile atacurile personale asupra ambasadorului nostru de încredere de la Bucureşti, Angela Cristea. Ne aşteptăm ca ambasadorul nostru la Bucureşti să fie tratat cu acelaşi respect cu care îl tratăm pe ambasadorul României la Bruxelles. Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină sacul de box în controversele politice interne“, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit Digi 24.

Spre exemplu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, fostul ministru al Apărării Mihai Fifor, a susţinut că preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, are o percepţie total deformată despre ce se petrece în România, din cauza Angelei Cristea.

„Cel puţin curioasă pendularea subită a domnului Junker în atitudinea faţă de România, cu numai câteva zile înainte de preluarea Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. La o primă vedere, aş fi tentat să spun că distinsul domn Juncker confundă Palatul Victoria cu Palatul Cotroceni şi simte o nevoie aproape părintească să dojenească Guvernul. Ştiind însă cum îşi ia informaţia orice oficial european, chiar şi domnul Juncker, adică prin intermediul reprezentanţilor diplomatici, nu mă mai miră nimic. La urma urmei, când cea care informează Comisia Europeană este nimeni alta decât Angela Cristea, nu văd la ce lucruri bune ne-am putea aştepta. După nota ruşinoasă apărută în spaţiul public, care arăta în mod clar implicarea politică a Angelei Cristea împotriva PSD, ar fi trebuit ca aceasta să fie schimbată imediat de şeful ei, domnul Jean Claude Juncker. Lucrul acesta, desigur, nu s-a petrecut, aşa că nu e de mirare că domnul Junker are o percepţie total deformată despre ce se petrece în România”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Sursa foto: Hepta


Citește și: Petrecerea de Revelion din Times Square, New York, dedicată libertății presei. ”Jurnaliștii se află sub amenințare și rolul lor e pus sub semnul întrebării!”


 

Close
Închide
  Close