Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Concert extraordinar la Ateneul Român, cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Klaus Iohannis și Ludovic Orban, printre invitați

Concert extraordinar la Ateneul Român, cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Klaus Iohannis și Ludovic Orban, printre invitați

Președintele Klaus Iohannis a participat în această seară, alături de premierul Ludovic Orban și de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, la concertul extraordinar prilejuit de trecerea a 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, zi declarată oficial a Culturii Române.

De Dragoș Tănase, Vlad Chirea (foto),

Concertul, susținut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeșelea, a fost organizat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, sub patronajul Ministerului Culturii.

Acesta a cuprins cele mai cunoscute lucrări simfonice de muzică românească, fiind evenimentul care a deschis seria de concerte pe anul 2020 pentru Orchestra Română de Tineret, potrivit RRA.

La eveniment a participat și fostul președinte Emil Constantinescu, dar și personalități din lumea muzicală și culturală, precum Cristi Minculescu, sopranele Felicia Filip și Mariana Nicolesco, dar și criticul de film Irina Margareta Nistor.

Printre oamenii politici s-au mai aflat Alina Gorghiu și Raluca Turcan, dar și ministrul Sănătății, Victor Costache, ministrul Mediului, Costel Alexe.

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori la statuia poetului național

Înainte de concert, președintele Klaus Johannis a depus o coroană de flori la statuia poetului național Mihai Eminescu aflată în fața Ateneului Român, edificiu național construit în urmă cu 120 ani, scrie sursa citată.

Statuia lui Mihai Eminescu este realizată din bronz de sculptorul Gheorghe D. Anghel, în anul 1963.

Close
Închide
  Close