În discursul său, premierul spune că ”Există multe lucruri asupra cărora eu sunt în dezacord cu Partidul Laburist, dar în privinţa Brexitului cred că există anumite puncte asupra cărora ne putem pune de acord”.

Făcând referire la situația actuală din Camera Comunelor și la faptul că acordul propus de ea a căzut de trei ori la vot, May a continuat spunând că ”Iată de ce căutăm noi metode, o nouă abordare, pentru a ajunge la un acord în parlament, iar acest lucru implică discuţii transpartinice”.

Data ieşirii efective a Regatului Unit din UE, stabilită iniţial pentru 29 martie 2019, este fixată pentru 12 aprilie dacă deputaţii britanici nu aprobă acordul de retragere.

Premierul Theresa May a cerut vineri amânarea Brexitului până la 30 iunie 2019, într-o scrisoare trimisă preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, care a sugerat, la rândul lui, o amânare „flexibilă” de până la 12 luni.


Citește și: Peste 130 de kilograme de cocaină au fost găsite pe litoral în 48 de ore! Nume de cod precum „Cartier” și „CR-7”, scrise pe pachete