De mai bine de 10 ani preotul Kiss Attila, din Rodna, pasionat de câinii nordici, își găsește timp să își împartă treburile bisericești cu animalele. Are o canisă cu aproximativ 20 de câini Husky, special antrenați pentru competiții pe zăpadă și nu numai.

De anul trecut, lui i s-a alăturat și un fost politician, Damaschin Berende, care și-a descoperit și el pasiunea pentru deosebitele animale și pentru întrecerile deosebit de frumoase, recunoscute în toată lumea, mai puțin în România – de atelajele trase de câini.

Cei doi și-au pus în minte să omologheze acest sport, la nivel național, și au organizat în Pasul Tihuța, din Munții Bârgăului, într-un peisaj de poveste, o primă competiție dedicată acestui sport.

Astfel, 24 de atelaje trase de câinii nordici s-au înscris la start, aici venind peste 100 de câini, din patru țări, și din patru rase – Husky, Malamut de Alaska, Samoyed și câinele de Groenlanda.

“Pentru un animal cea mai mare bucurie este după ce a terminat cursa – nu mâncarea, ci îmbrățișările și mulțumirile pe care tu ca și stăpân i le aduci animalului care trage sania”, povestește Damaschin Berende.

IMG_3046Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

LECȚIA SCUMPIRII RCA. De la Sorin  Ovidiu Vântu, statul român n-a mai fost atât de sfidat cum o fac patronii Euroins, care l-au numit ”o haită”. Datoria statului e să ne apere de excesele celor puțini și extrem de puternici
Recomandări
LECȚIA SCUMPIRII RCA. De la Sorin Ovidiu Vântu, statul român n-a mai fost atât de sfidat cum o fac patronii Euroins, care l-au numit ”o haită”. Datoria statului e să ne apere de excesele celor puțini și extrem de puternici