De Andreea Radu,

Cei 45 de oameni intervievați de Business Insider au ocupat funcții pe vasele de croazieră începând cu anul 1997 și până în prezent. Unii dintre angajați au spus că munca pe vas este extrem de grea, cu un program infernal și pe bani puțini.

De asemenea, cei care au lucrat sau lucrează pe vase de croazieră au dezvăluit că există o ierarhie strictă a muncitorilor, clasificare care influențează locul în care angajații dorm, mănâncă, dar și numărul de ore pe care aceștia îl muncesc fără o zi liberă.

Program de 17 ore pe zi, timp de șapte zile pe săptămână

Cu puține excepții, chiar și angajații bine plătiți sunt supuși unui program de lucru infernal. În loc de 5 zile pe săptămână, ei lucrau de multe ori șapte zile, pe o perioadă care variază de la un contract la altul – de la trei, la 10 luni.

Ierarhia strictă determină cât câștigă angajații, dar și condițiile în care trăiesc

În topul ierarhiei sunt ofițerii – managerii și cei responsabili de navigație, urmați de membri ai staff-ului (inclusiv cei care lucrează în serviciile de divertisment, de vânzare și în serviciile pentru oaspeți). În partea de jos a ierarhiei se află membri ai echipajului, care sunt, în general, responsabili pentru servirea oaspeților (chelneri, barmani și personalul de la curățenie).

Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
Recomandări
Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
 

Ierarhia angajaților pe un vas de croazieră (foto Business Insider)

Cât se câștigă pe un vas de croazieră

Angajații cu care a vorbit Business Insider au muncit, în medie, 11 ore pe zi, șapte zile pe săptămână, pe o perioadă de șase luni consecutive. Dintre cei 45 de foști și actuali angajați, 18 dintre ei au spus că, la un moment dat, au câștigat lunar 2000 de dolari sau mai puțin.

Sunt însă și angajați care câștigă lunar între 5.000 de dolari și 10.000 de dolari. De obicei, aceștia sunt cei care lucrează pentru companii de croazieră din America sau Canada, iar cei care câștigă 2.000 de dolari sau mai puțin sunt angajați ai unor companii din America de Sud, Europa de Est și Asia de Sud-Est.

Un punct de vedere al unei companii de agrement cu privire la condițiile de muncă de pe vasele de croazieră

Operatorul de croazieră britanic-american Carnival Corporation, în prezent cea mai mare companie de agrement de călătorie din lume, cu o flotă combinată de peste 100 de nave din 10 mărci de linii de croazieră, a transmis pentru Business Insider că „deși niciun angajator nu este perfect pentru fiecare angajat”, există angajați satisfăcuți de munca pe care o fac.

Nu toți angajații intervievați au descris aceleași condiții de muncă. Unii dintre cei care lucrează pe vase de croazieră au declarat ca angajatorii au grijă de nevoile lor, iar alții au spus că le place ceea ce fac pentru că au ocazia să călătorească și să-și facă prieteni noi.

Citeşte şi:

DOCUMENTE DIN PRIMĂRIE! Firea a cheltuit 1,1 milioane de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, construit cu supraevaluări ”cu 2.485%”!

Praful din atmosferă, criminalul nevăzut. Care sunt zonele din București unde poluarea este de peste patru ori mai mare decât limitele admise

Golgota imigrantului. Era director când a decis să plece în Germania: ”Am dormit în parcări și primii bani i-am câștigat săpând grădina unui fost subaltern din România”

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor