DNA, aproape o lună sub “lupa” Inspecției Judiciare

17 iulie 2017 13:22

Direcția Națională Anticorupție va fi aproape o lună sub “lupa” Inspecției Judiciare. Inspectorii judiciari au început luni controlul la DNA, la solicitarea ministrului justiției, care a justificat verificările prin faptul că din 2007 nu a mai fost făcută o evaluare pe fond și ar trebui lămurit dacă există sau nu o “justiție selectivă”, đacă dosarele sunt soluționate cronologic sau după alte criterii.

Oficiali din Inspecția Judiciară au declarat, pentru Libertatea.ro, că acest control la Direcția Națională Anticorupție, cerut de ministrul justiției Tudorel Toader va avea loc în perioada 17 iulie – 11 august, fără a face alte precizări legate de aspectele ce vor fi verificate.

Surse judiciare ne-au precizat că la DNA sunt șase inspectori judiciari. Cele patru săptămâni de control se vor încheia cu un raport, care va ajunge la membrii Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, apoi la Tudorel Toader.

Ministrul Justiției anunța pe 3 iulie verificările cerute Inspecției Judiciare la DNA, dar și la Parchetul General. Tudorel Toader spunea că din 2007 nu a mai fost făcut un control la cele două instituții. Ministrul afirma că este “vremea clarificărilor la DNA” și că speră ca această evaluare a managementului să lămurească dacă există sau nu o “justiţie selectivă”, dacă dosarele sunt soluționate cronologic.


EXCLUSIV/ 10.000 de euro ca să ucizi un singur exemplar. România este un paradis al acestui tip de vânătoare


Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro