Mergi direct la conținut »
Copiii sub 3 ani vor fi scoși de la plata întreținerii. Klaus Iohannis a promulgat legea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Copiii sub 3 ani vor fi scoși de la plata întreținerii. Klaus Iohannis a promulgat legea

Copiii sub 3 ani vor fi scoși de la plata întreținerii. Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi, 13 aprilie, legea. 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru modificarea şi completarea Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, care prevede exceptarea copiilor minori cu vârsta de până la 3 ani de la plata cheltuielilor de întreţinere ale locuinţei prin intermediul asociaţiei de proprietare.

Astfel, copiii sub 3 ani vor fi scoși de la plata întreținerii, iar legea va intra în vigoare odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial.

Legea a primit votul final în Parlament pe 21 martie 2017. Inițiativa legislativă dă dreptul asociațiilor să hotărască scutirea de la plata cheltuielilor de întreținere pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.

De asemenea, termenul de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de prorietari este stabilit la maximum 30 de zile, față de limita în vigoare care este de 20 de zile.

Guvernul a transmis Parlamentului că susține aceste modificări, cu condiția menținerii sistemului de penalizări de maximum 0,2% pentru fiecare zi de întârziere la plata facturii de întreținere.

Close
Închide
  Close