Mergi direct la conținut »
Copilul din Mioveni, internat la Marie Curie cu sindrom hemolitic uremic, a plecat acasă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Copilul din Mioveni, internat la Marie Curie cu sindrom hemolitic uremic, a plecat acasă

 Veşti bune! Copilul din Mioveni internat în urmă cu aproximativ trei săptămâni la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic (SHU) a fost extrenat astăzi.

De Monica Stan,

În prezent, la Spitalul “Marie Curie” mai sunt internați 2 copii cu sindrom hemolitic uremic pe secția de nefrologie. Micuţii pacienţi primesc tratament de specialitate, iar copilul din Fetești este supus în continuare procedurilor de dializă peritoneală. Starea de sănătate a copiilor este în evoluție favorabilă.

​Tot în cursul zilei de astăzi, secretarul de stat pentru asistență medicală din Ministerul Sănătății,Victor Strâmbu, s-a întâlnit cu medicii specialiști din spitalului şi a discutat despre starea de sănătate a copiilor internați și tratamentul administrat micuţilor pacienţi. Strâmbu i-a vizitat pe copiii internați și a discutat cu părinții acestora.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

 

Close
Închide
  Close