Mergi direct la conținut »
Copilul dispărut în Constanța, căutat de patru zile. Scafandrii au golit două bazine cu dejecții, însă nici urmă de băiat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Copilul dispărut în Constanța, căutat de patru zile. Scafandrii au golit două bazine cu dejecții, însă nici urmă de băiat

Copilul dispărut în Constanța, căutat de patru zile. Scafandrii au golit două bazine cu dejecții, însă nici urmă de băiat

Iulian Alexandru Biţică, copilul de opt ani din localitatea constănțeană Pecineaga, a fost căutat marți de scafandri specializați în căutări la mare adâncime, în mediu toxic. Aceștia au „periat” două bazine cu dejecții, însă nu au reușit să-l găsească pe băiețel. Polițiștii spun că în zonă au fost aduse efective suplimentare pentru a continua căutările și pe timp de noapte.

De Răzvan Mihalașcu, Cătălin Schipor,

UPDATE 12.50: La căutările copilului de 8 ani s-a alăturat și Garda de Coastă, care participă cu trei scafandri și un sonar. Se fac și căutări cu năvodul pescăresc. Dimineață, pompierii opriseră pomparea pentru golirea celui de-al treilea bazin cu dejecții, din cauza creșterii densității, însă au reluat-o ulterior, nivelul apei ajungând la această oră puțin peste un metru.

UPDATE 6 noiembrie, 07.30: Scafandrii vor continua căutările și a patra zi în bazinele de dejecții unde se presupune că a dispărut copilul de 8 ani din Constanța. Pompierii au golit cu motopompe două bazine până la 1,5 metri adâncime, însă misiunea autorităților este îngreunată și de faptul că apa este foarte densă. Astăzi, se va apela și la bărci pentru căutarea lui Iulian Alexandru Bițică. În funcție de rezultatul căutarilor, autoritățile vor decide dacă se va trece și la golirea celui de-al treilea bazin.

Scafandrii au continuat căutările în bazinele cu dejecții ale unei ferme de porci din localitatea Pecineaga, unde se presupune că a dispărut băiețelul de opt ani.

Anca Chiriță, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, a declarat pentru Libertatea, că pompierii au golit cu ajutorul motopompelor două bazine „până la doi metri adâncime” pentru ca scafandrii să poată face căutări.

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis
Recomandări

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis

Scafandrul care a intrat și dimineață a căutat de jur împrejur. A periat bazinul respectiv, fără succes.

Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța:

Purtătorul de cuvânt al ISU Constanța a precizat că scafandrul a intrat de două ori în bazinul cu dejecții pentru a-l găsi pe băiețel. De fiecare dată, căutările au durat aproape o oră și jumătate, spune Anca Chiriță.

Salvatorii spun că vor continua căutările și în timpul nopții.

În acest moment, nu a fost găsit copilul. Sunt luate în calcul toate ipotezele. Nu se exclude nicio variantă.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța:

Imaginile de pe camerele de supraveghere confirmă că băiatul s-a apropiat periculos de un bazin de colectare a dejecţiilor, conform Observator.tv.

Peste 60 de forțe de ordine, polițiști, scafandri și pompieri din cadrul ISU, au fost mobilizați astăzi pentru a-l căuta pe Iulian Alexandru Biţică.

În operațiunea de căutare s-au implicat și scafandri voluntari pentru a face scufundări în mediu toxic. Motivul: scafandrii din cadrul ISU Dobrogea nu dispun de echipamentul corespunzător, după cum au explicat reprezentanții instituției în cadrul emisiunii „Adriana Nedelea LA FIX”.

Băiatul de opt ani, din judeţul Constanţa, a dispărut sâmbătă, în jurul orei 15.00, în timp ce se juca în faţa casei sale din localitatea Pecineaga. Alerta a fost dată însă patru ore mai târziu, căci până atunci tatăl său a crezut că el se joacă prin vecini. Forțele de intervenție îl caută de atunci.

Close
Închide
  Close