Mergi direct la conținut »
Un tânăr român a fost premiat de Regina Marii Britanii pentru rezultate excelente la învățătură. Cornel Micu are 20 de ani și studiază Inteligența Artificială la Londra
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un tânăr român a fost premiat de Regina Marii Britanii pentru rezultate excelente la învățătură. Cornel Micu are 20 de ani și studiază Inteligența Artificială la Londra

Un tânăr român a fost premiat de Regina Marii Britanii pentru rezultate excelente la învățătură. Cornel Micu are 20 de ani și studiază Inteligența Artificială la Londra

Un tânăr român a fost premiat cu medalia de aur, o distincție acordată de Regina Marii Britanii, pentru rezultate excepționale la învățătură. Cornel Micu este originar din comuna doljeană Ghidici, iar acum studiază la Colegiul Imperial din Londra, în domeniul Inteligenței Artificiale.

Cornel Micu are 20 de ani și a fost distins cu medalia de aur de către Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, ca urmare a rezultatelor excepționale obținute în ultimul an de liceu la la KES Academy Sixth Form, scrie Ziarul de Craiova.

Tânărul român a fost premiat cu prilejul unei ceremonii desfășurate în Sandringham, la reședința privată a Reginei.

Cornel Micu a fost premiat de Regina Marii Britanii pentru rezultate excelente la învățătură

Profesorii lui Cornel spun că au fost impresionați de evoluția tânărului român.

„S-a născut în România, a crescut în Italia și vorbește fluent limba italiană. A venit în Marea Britanie în urmă cu trei ani și vorbea foarte puțin limba engleză. Este o realizare fantastică să îți susții examenele în a treia limbă (pe care o cunoști)”, a declarat, pentru KLFM, Chris Teanby, asistent principal în cadrul KES Academy.

Cornel Micu studiază acum Robotica la Colegiul Imperial din Londra, la specializarea Inteligență Artificială.

„Suntem cu toții foarte bucuroși, dar și puțin emoționați. În momentul în care am intrat, am avut, alături de familia mea, o discuție încântătoare cu Majestatea Sa. La început am fost emoționați, dar pe măsură ce am început să discutăm cu Regina”, a povestit Cornel Micu, conform sursei citate.

Cornel este din localitatea doljeană Ghidici și a venit la marele eveniment împreună cu toată familia.

„A fost un eveniment minunat, ceva de neuitat pentru mine si familia mea. A fost si bunica mea de la Ghidici alături de mine, mi-am dorit foarte mult asta”, a declarat Cornel Micu pentru Ziarul de Craiova.

Cornel Micu a fost premiat de Regina Marii Britanii pentru rezultate excelente la învățătură

Tănărul din Dolj a ajuns să studieze la Londra, după ce a copilărit mai mulți ani în Italia. Părinții săi lucrează în domeniul medical și au plecat din România în 2003, după absolvirea studiilor. La acea vreme, Cornel a rămas în grija bunicilor, în Ghidici.

Pe când avea șase ani, Cornel a fost luat de părinți în Italia. În câteva luni a învățat italiana și a mers la școală, unde a fost mereu printre primii din clasă.

Olteanul a urmat liceul pe care l-a început în Italia și apoi l-a finalizat în Londra.

În 2016, a plecat împreună cu părinții în Londra, unde a urmat cursurile KES Academy Sixth Form, timp de doi ani.

Pentru că a terminat liceul cu cele mai bune rezultate, Cornel a fost premiat pe 3 februarie de Regina Marii Britanii cu medalia de aur. Acest premiu este oferit celor mai buni elevi, în fiecare an, încă din 1864.


Citește și Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!


 

 
 
Close
Close
Închide