MENIU CAUTĂ
06 Dec. 2018 18:45

GALERIE FOTO / Credincioșii au stat la coadă, ca să se închine la moaștele Sfântului Nicolae din București

Distribuie

Sute de credincioși s-au închinat la moaștele Sf. Nicolae, la Biserica Sf. Gheorghe Nou din București, joi, 6 decembrie, când este pomenit atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-catolică, pe 6 decembrie. Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept.

Sfântul Nicolae este cel de la care a pornit tradiția oferirii de cadouri. S-a născut în cea de-a doua jumătate a secolului al III-lea , într-o familie bogată, în localitatea Patara, în provincia Lichia, din partea asiatică a Turciei de astăzi.

Încă din timpul tinereții, Sfântul Nicolae a avut o chemare spre viața duhovnicească. Rămas fără părinţi, Sfântul Nicolae a folosit averea rămasă de la părinţii săi pentru a-i ajuta pe cei săraci şi pentru a ridica o biserică. Află cine a fost Sfântul Nicolae. Povestea Sfântului Nicolae.

După trecerea la cele veşnice, Sfântul Ierarh Nicolae a fost îngropat în biserica episcopală. Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, care s-au arătat izvorâtoare de mir şi au săvârşit multe minuni în Mira Lichiei, se află astăzi la Bari, în sudul Italiei.

Mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae se află însă în România, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, ultima ctitorie a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu. Cu acest prilej, credincioșii au trecut prahul Bisericii Sf. Gheorghe Nou din București, aflată chiar la kilometrul 0 al Capitalei.

Un studiu recent arată faptul că românii sunt cei mai religioşi dintre europeni. Se roagă zilnic și cred în existența lui Dumnezeu.

FOTO – Vlad Chirea


CITEȘTE ȘI… REPORTAJ/ O artistă a transformat dorul de copilărie într-o afacere de succes. Viorica Șerbănoiu pictează globuri cu suflet (FOTO)


 

Citește mai multe despre moaste pe Libertatea.

Comentarii