MENIU CAUTĂ

Cristian Borcea a ajuns la DIICOT, joi seara. Miercuri a fost la DNA. Pentru ce s-a aflat din nou în fața procurorilor

Distribuie

Cristian Borcea a ajuns la DIICOT, joi seara, după ce miercuri și-a petrecut toată ziua în fața procurorilor DNA. Fostul finanțator al echipei Dinamo s-a prezentat în fața procurorilor ca să aducă dovada plății cauțiunii sale. Borcea avea de achitat 2 milioane de lei, pentru a fi cercetat în libertate într-un mega dosar de fraudă.

Percheziții acasă la Borcea, dar și ale sedii de firme și în alte locații au avut loc în urmă cu câteva zile, acțiunea procurorilor derulându-se într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Cristi Borcea este bănuit că făcea parte dintr-o uriaşă reţea de evaziune fiscală şi spălare de bani în care erau implicaţi şi doi foşti directori din cadrul Rompetrol. Prejudiciul în acest dosar este estimat la 40 de milioane de lei. Joi seară a fost la DNA să depună dovada plății cauțiunii, arată antena3.ro.

La DNA, Cristian Borcea dat lămuriri despre situația în care s-a aflat la Penitenciarul Poarta Albă, cât timp și-a executat pedeapsa în dosarul transferurilor. El ar fi fost favorizat cu o serie de recompense și zile de muncă, mai mult decât oricare alt deținut. În acest dosar, Cristian Borcea, fost preşedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a fost condamnat la 7 ani şi 10 luni închisoare și a executat mai bine de jumătate din pedeapsă.


Citește și: Lupta inegală a localnicilor din Valea Putnei cu sistemul. Au blocat de două ori în instanță construcția gropii de gunoi, dar autorităţile au folosit „artificii” pentru a ocoli deciziile


 

Citește mai multe despre cautiune și DIICOT pe Libertatea.

Comentarii