Mergi direct la conținut »
Cristian Boureanu a fost trimis în judecată pentru ultraj, prietena lui va da socoteală în instanță pentru că ar fi mințit ca să îl ajute
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cristian Boureanu a fost trimis în judecată pentru ultraj, prietena lui va da socoteală în instanță pentru că ar fi mințit ca să îl ajute

Fostul deputat Cristian Boureanu, aflat în arest de mai bine de o lună, a fost trimis în judecată pentru ultraj, respectiv pentru că a insultat şi lovit poliţişti, iar prietena lui Laura Dincă va da socoteală în fața instanței pentru că ar fi mințit când a fost audiată de procurori, ca să îl ajute.

Dosarul lui Cristian Boureanu va ajunge la magistrații Judecătoriei Sectorului 1, care vor stabili dacă fostul deputat este vinovat de cele trei fapte de ultraj pentru care a fost anchetat și trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1.

Faptele de care este acuzat Boureanu au avut loc în 9 iunie, în jurul orei 01.30, după ce mașina în care se afla fostul deputat, pe scaunul din dreapta șoferului, a fost oprită de un echipaj de la Brigada Rutrieră a Capitalei pentru control în zona Piața Charles de Gaulle. Un polițist a cerut documentele de identitate, moment în care Boureanu a început să îl amenințe, apoi i-a prins degetele mâinii drepte la portiera maşinii, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală. (Vezi AICI filmul scandalului care a dus la arestarea lui Boureanu).

“În aceeași împrejurare, inculpatul l-a amenințat pe agentul de poliție cu fapte păgubitoare, iar pe un alt agent cu acte de violență și fapte păgubitoare”, au scris procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 în rechizitoriu.


Citește și: EXCLUSIV Simona Florescu, cerută în căsătorie de un coleg de breaslă în cel mai romantic mod cu putință


Iubita lui Boureanu este acuzată că a mințit când a fost audiată ca martor de procurori, în 9 iunie și 6 iulie, încercând astfel să îl ajute pe fostul deputat. Procurorii susțin că declarația pe care iubita lui Boureanu a dat-o în 6 iulie este în contradicție cu declarația anterioară și cu probatoriul administrat în cauză.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Pe filmul incidentului, făcut public de Brigada Rutieră a Capitalei, se vede cum Boureanu îi ameninţă pe poliţişti şi îl loveşte pe unul dintre ei, dar și că poliţistul căruia i-a prins mâna la portiera maşinii îi spune că este beat, îl ameninţă că îl „scoate” la ştiri şi că îi face dosar penal pentru ultraj şi vătămare corporală. În ultima parte a filmului, Boureanu îl lovește a doua oară pe polițist, iar acesta îi întoarcve lovitura, dându-i un pumn în faţă fostului deputat.

Boureanu a fost dus în 9 iunie la Spitalul de Urgență Floreasca, unde i-a fost pus diagnosticul de traumatism cranio-cerebral şi fractură de sinus maxilar.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 au deschis și un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă, după ce avocatul lui Boureanu a reclamat că acesta a fost agresat de poliţişti.


Citește și: EXCLUSIV / Cum a ajuns tânăra din Onești să-și bată joc de propria-i fetița de nouă luni. Laptele matern a atras pedofilii la spectacolele abjecte

Close
Închide
  Close