Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce antecedente are bărbatul care și-a asmuțit câinele pitbull pe o pisică

Ce antecedente are bărbatul care și-a asmuțit câinele pitbull pe o pisică

Cruzime fără margini din partea unui tânăr din Galați care își plimba câinele, din rasa pitbull, în faţa unui magazin din oraș. Acesta a considerat de cuviință să își întărâte câinele împotriva unei biete pisici care nu a avut nicio șansă de supraviețuire, fiind sfâșiată, la propriu.

De Maria Vlad,

UPDATE 5 noiembrie, 15:50 Oamenii legii spun că individul este mult mai periculos decât s-ar putea crede, fiind implicat în numeroase fapte, el fiind în atenția poliţiştilor locali numai în acest an cu cinci fapte grave.

”Ieri ne-am sesizat, din presă, despre fapta reprobabilă a acestei persoane şi am efectuat verificări. În urma verificărilor efectuate de noi, cunoscând persoana în cauză, am stabilit că poliţiştii locali l-au sancţionat în repetate rânduri pentru fapte contravenţionale. Pe parcursul anului curent, persoana în cauză a fost sancţionată pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 61/1991, în special pe zona consumului de băuturi alcoolice în spaţiu public neautorizat, tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţări cu violenţa şi altele. De asemenea, această persoană a fost depistată de două ori, şi este cercetată de către noi şi de către poliţia naţională, pentru diferite fapte penale, pot spune, şi anume deţinere de substanţe interzise din domeniul etnobotanicelor şi, de asemenea, pentru distrugerea unor elemente de semnalizare pentru blocarea traficului rutier. Persoana este cunoscută de către noi, vreau să vă spun că este în atenţia Secţiei 1 Poliţie Locală”, a precizat Petrică Hahui, directorul Poliţiei Locale GALAŢI.

UPDATE 5 noiembrie, 10.10: Bărbatul, care și-a asmuțit câinele pitbull ca să omoare o pisică, s-a ales cu dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor, a precizat subinspector Delia Rogojină, purtător de cuvânt IPJ Galați. Potrivit Codului Penal, individul riscă de la 3 luni la un an de închisoare sau este pasabil să plătească o amendă usturătoare.

Întreaga acțiune demnă de filmele de groază a fost suprinsă de camerele de supraveghere de la supermarketul în fața căruia s-a petrecut totul, dar și de una dintre vânzătoarele din magazine care a ieșit în grabă și a încercat să îl oprească pe stăpânul fiorosul patruped.

„Eu eram în magazin. Am ieşit afară şi i-am spus să facă ceva. Am văzut cum a sfâşiat pisica de piept. Mi-a răspuns râzând că nu are ce face. După câteva minute a plecat şi a lăsat pisca în agonie. Aşa a stat vreo zece minute până a murit. Clienţii din magazin au sunat la 112, iar poliţia le-a spus că nu pot face nimic. Sper ca până la urmă să se facă dreptate pentru că pisica era un animal blând, nu deranja pe nimeni. Eu şi colegele mele o hrăneam zilnic. După incident, individul a venit să îmi ceară scuze, dar eu nu vreau să îl mai văd. Este un gest inuman, azi a fost o pisică, mâine poate fi un om”, ne-a povestit Ana Maria Năstăsache, vânzătoare la supermarket.

Marius Chiosa, stăpânul câinelui, locuieşte în apropierea magazinului şi se pare, conform apropiaților, că a avut mai multe probleme cu legea. Întrebat dacă el este stăpânul câinelui, Marius a răsuns evaziv.

„Poate că da, poate că nu. Oricum, vouă vi se pare normal că sunt atâtea pisici pe stradă? Există o poveste: câinii mănâncă pisicile, iar pisicile mănâncă şoarecii. De ce nu se supăra oamenii pe o pisică că mănâncă un şoarece?”, a declarat Marius Chiosa.

„Este un câine agresiv. Tânărul are probleme. De el nu îmi e frică, dar de câine îmi cam e”, spune un vecin.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor gălăţeni, după ce imaginile au fost postate pe internet, oamenii legii deschizând deja un dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor, iar cercetările sunt în desfăşurare pentru tragerea la răspundere a vinovatului.

Close
Închide
  Close