Mergi direct la conținut »
CSM amână cu o zi decizia privind suspendarea Mariei Piţurcă, procurorul care a bruscat-o pe Sorina
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

CSM amână cu o zi decizia privind suspendarea Mariei Piţurcă, procurorul care a bruscat-o pe Sorina

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a decis, astăzi, amânarea cu zi privind suspendarea Mariei Piţurcă. Este vorba despre procurorul care, în data de 21 iunie, a luat-o cu forţa pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, pentru a o duce la familia sa adoptivă.

De Dragoș Tănase,

Procurorul Maria Piţurcă s-a prezentat astăzi, în jurul orei 10.00, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), acolo unde la ora 10.30 a început şedinţa Secţiei pentru procurori în materie disciplinară, care a discutat suspendarea sa din funcţie, scrie Mediafax.

La intrarea în sediul CSM, Maria Pițurcă a refuzat să facă declaraţii și chiar a avut un gest de nervozitate la adresa jurnalisților, împingând microfoanele din fața ei (VEZI VIDEO AICI!).

La ieșire, a fost flancată și condusă până la un taxi de doi jandarmi care asigurau paza la sediul CSM (VEZI VIDEO AICI!).

Pe 2 iulie, Inspecţia Judiciară anunţa că a început cercetarea disciplinară faţă de procurorul Maria Piţurcă, care a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi, şi că propune suspendarea sa până la finalizarea anchetei. Piţurcă este cercetată pentru manifestări ce dăunează prestigiului justiţiei.

„Există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi respectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”, se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Judiciare.

Tot astăzi, Sorina află dacă pleacă în SUA. Tribunalul Olt judecă solicitarea procurorului general, care a cerut interzicerea acestui lucru.

Procurorul Maria Piţurcă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiţei de 8 ani din Mehedinţi, a susţinut că nu a tras de copil în timpul intervenţiei şi că a încercat să o ia în braţe.

„Nu am tras de copil. Am încercat să nu apăs, să nu … Am încercat să-l iau în braţe. Am reuşit să o iau în braţe şi am dus-o în braţe la tată. Nu s-a mai filmat. Şi ea va fi oricum examinată fizic şi vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deţinere ilegală a acestui copil”, s-a apărat, atunci, Maria Piţurcă.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii, pe 21 iunie, din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce a fost înfiată de o familie din America.

Citește și:
Procurorul care a luat-o pe Sorina de la asistenta maternală este cercetat disciplinar. Inspecția Judiciară cere suspendarea sa

Close
Închide
  Close