MENIU CAUTĂ
12 Iun. 2018 18:11

Cum ar putea fi interzise mașinile cu volan pe dreapta în România

Distribuie

Autoritățile vor să inițieze un proiect de lege prin care ar putea fi interzise mașinile cu volan pe dreapta în România. Reprezentanții Autorității Rutiere Române au avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu oficiali ai Registrului Auto Român, APIA, ASF, precum și cu cei ai Poliției Române pentru a găsi soluții în vederea interzicerii acestor vehicule. Motivul: numărul accidentelor în care au fost implicate mașini cu volanul pe dreapta a crescut alarmant în ultimul an.

Letonia, Lituania și Polonia au vrut să interzică circulația autovehiculelor cu volan pe dreapta, însă demersurile acestora au primit aviz nefavorabil din partea Curții Europene de Justiție, potrivit economica.net.

Datele din 2017 arată că în România sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta.

Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi interzise în România, după Brexit, însă până atunci autoritățile române vor să identifice măsuri pentru ca numărul accidentelor în care sunt implicate aceste vehicule să scadă sau pentru a limita importurile de astfel de autoturisme.

Potrivit sursei citate, prețul cel mai frecvent cu care se vinde o mașină cu volan pe dreapta este de 1.000 de euro. Sunt însă și cazuri în care pot fi găsite astfel de autoturisme chiar și cu 300 de euro. Majoritatea sunt mașini vechi, fabricate în perioada 2000-2009. Cu toatea acestea, ritmul cu care se importă astfel de autoturisme a crescut alarmant, conform economica.net.

Cât costă să muți volanul unei mașini de pe dreapta pe stânga?

În plus, datele Poliției Române arată că, în perioada 2015-2016, aproape 90 la sută dintre accidentele în care au fost implicate aceste tipuri de mașini au fost provocate din cauza șoferului care conducea pe partea dreaptă.

Momentan, autoritățile din România nu poate interzice circulația mașinilor cu volan pe dreapta pentru că Marea Britanie, țara din care provin cele mai multe dintre autoturisme, este încă stat membru al Uniunii Europene.


Citește și Concluzii după summitul dintre Donald Trump și Kim Jong-un. Președintele SUA: „Vom denucleariza complet peninsula coreeană” (FOTO&VIDEO)


 

Comentarii