Mergi direct la conținut »
GALERIE FOTO | Cum arăta România în epoca alb-negru. Imagini cu viața cotidiană românească din 1900 Galerie foto
6imagini
Ştiri Libertatea > Ştiri > GALERIE FOTO | Cum arăta România în epoca alb-negru. Imagini cu viața cotidiană românească din 1900

GALERIE FOTO | Cum arăta România în epoca alb-negru. Imagini cu viața cotidiană românească din 1900

Trei tineri au lansat Fototeca Azopan, o colecție de fotografii realizate în România din 1900 până în anii 2.000.

Până acum au adunat aproape 8.000 de fotografii pe care le oferă gratuit oricui este interesat de acest lucru.

Lorand-Felix Furo, Lorand Fulop și Edgar Szocs sunt fondatorii Fototecii Azopan, care urmărește salvarea şi publicarea patrimoniului fotografic analog din România.

Cu toate că au publicat deja peste 7.000 de fotografii, ordonate cronologic, din 1900 până în 2000, cei implicați în proiect doresc să adune mai multe imagini și lansează un apel pentru toată lumea care deține material fotografic vechi, să le dea imaginile spre arhivare.

”Lucrăm în fiecare zi să găsim noi colecții și patrimonii fotografice pe care le putem digitaliza, data și publica. Mulțumim familiilor, persoanelor fizice și fotografilor profesioniști care ne-au încredințat colecțiile lor și ne-au permis publicarea acestora”, se arată pe site-ul azopan.ro, acolo unde sunt publicate fotografiile.

Cei care accesează site-ul pot vedea imagini deosebite. De exemplu, sunt fotografii cu clădiri din Sibiu din 1900, panoramă a orașului Cluj-Napoca din același an, un pod acoperit din Sighișoara începutului de secol XX sau un târg în piața principală din Hunedoara.

Foto: Fototeca Azopan


Citește și: Cine este Juan Guaido din Venezuela, tânărul care s-a auto-proclamat președinte în locul lui Nicolae Maduro


 

Close
Închide
  Close