Nou: Realizează un rezumat al trecutului tău profesional la începutul CV-ului. Acest lucru te va ajuta foarte mult.
Depăşit: Un obiectiv de carieră cu care debutează CV-ul. Nimic nu este mai învechit decât un astfel de început.
Nou: Curriculum vitae care este uşor de citit pentru ochi. Acest lucru presupune bullet-uri (puncte), nu paragrafe, cel puţin o poză cu tine şi îndeajuns spaţiu alb ca să arate curat şi atractiv.
Depăşit: CV-uri care sunt “gri”, cu mult text compact, care îi încetineşte pe specialiştii în resurse umane.
Includeţi site-urile firmelor unde aţi mai lucrat
Nou: Un CV adaptat. Schimbă CV-ul de fiecare dată când îl trimiţi la o ofertă de job, astfel încât să se potrivească cu cerinţele din anunţul de angajare.
Depăşit: Acelaşi CV pentru toate joburile este o practică de pe vremea când accesul la computer era destul de greu şi, implicit, era dificil să modifici prea des un curriculum vitae.
Nou: Un CV de două-trei pagini când ai nevoie de spaţiu pentru a te prezenta.
Depăşit: Un CV de o pagină, care să includă informaţii cât pentru două-trei pagini.
Nou: Vinde-te. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să îţi cuantifici realizările. Atunci când scrii în CV despre ce ai făcut la un loc de muncă sau altul, asigură-te că incluzi rezultatele pe care le-ai obţinut.
Depăşit: A trecut perioada când un CV însemna pur şi simplu o listă cu titluri de joburi şi responsabilităţi.
Nou: Include linkuri către site-urile companiilor unde ai lucrat şi, dacă este posibil, o mică descriere a firmei. Deşi puţini fac acest lucru, este întotdeauna bine- venit. Recrutorii sunt mereu interesaţi să afle cu ce se ocupă firma şi care a fost rolul tău.
Depăşit: Presupunerea că specialiştii de resurse umane cunosc companiile în care ai lucrat sau este necesar să le cunoască.