Deși majoritatea specialiștilor în carieră susțin că atunci când simți că nu te potrivești la locul de muncă trebuie să iei măsuri pentru a schimba situația, de multe ori realitatea ne împiedică să acceptăm noi provocări.

Un loc de muncă la care angajații merg cu plăcere înseamnă o stare afectivă mai bună, performanțe mai ridicate și dorința de a avansa. În schimb, joburile dăunătoare pot afecta în multe feluri sănătatea angajaților, iar performanțele lor scad pe măsură ce crește aversiunea față de locul de muncă.  

Folosește timpul liber pentru a descoperi noi pasiuni

Dacă încă nu ești pregătit să renunți la actualul tău loc de muncă, poți încerca să găsești alte mijloace prin care să te simți împlinit profesional. De exemplu, poți încerca să faci lucruri extra job: bloggingul și vloggingul au devenit, astăzi, accesibile tuturor, astfel că, dacă consideri că te-ai potrivi în aceste domenii și vrei să ieși din anonimat, nu ezita să încerci să faci lucruri noi. În plus, astfel de activități ți-ar putea aduce și bani suplimentari.

De asemenea, dacă vrei să schimbi domeniul de activitate și să renunți la jobul pe care îl ai, poți începe să urmezi cursuri de specializare, care să te ajute să-ți dai seama ce altceva ai putea să faci. Poți încerca să afli mai multe despre ce presupune administrarea de personal și să urmezi un curs de inspector resurse umane sau, dacă ai fost mereu atras de bani, iar domeniul salarizării ți-a făcut întotdeauna cu ochiul, poți încerca să faci un curs de inspector salarii, pentru a afla dacă e un job care ți s-ar potrivi. Cursurile de limbi străine sau de public speaking ți-ar putea fi, de asemenea, de folos.

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România
Recomandări

INTERVIU | Les Knight, omul care vrea dispariția voluntară a omenirii pentru salvarea planetei. Ce spune despre România

Nu vorbi în public despre dorinţa de a părăsi actualul job

Chiar dacă nu mai suporţi să mergi zilnic la locul de muncă, nu este recomandat să vorbești despre nemulțumirile tale cu colegii sau să scrii, pe rețele sociale, despre nevoia de a găsi un alt job. Astfel de acțiuni nu te vor ajuta să redescoperi entuziasmul profesional. În plus, șeful tău n-ar trebui să știe că îți pregătești plecarea din companie, până când nu ești sigur că asta vrei să faci cu adevărat și ai o altă variantă de job pe care să te bazezi. 

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma
Recomandări

Reacție dură a șefei Casei de Sănătate în cazul medicilor mituiți de companiile pharma

Poți începe căutarea pe platformele cu anunțuri de locuri de muncă, ca să îți faci o idee cam ce se caută și ce companii au în vizor candidați cu pregătirea ta profesională. Trebuie să ai în vedere că s-ar putea să dureze ceva timp până să găsești un job care să fie potrivit pentru tine, atât profesional, cât și financiar.

Nu oferi prea multe detalii despre fostul job când mergi la interviuri de angajare

Dacă în cele din urmă, te-ai hotărât să mergi la interviuri de angajare și să cunoști potențiali angajatori, este important să nu le povestești acestora prea multe dintre frustrările de la actualul loc de muncă. Tot ce vei spune despre jobul tău va cântări în decizia angajatorilor de a te lua sau nu în echipa lor. Ceea ce caută majoritatea angajatorilor este un candidat care să ajute la dezvoltarea businessului lor prin dedicare și implicare, nu pe cineva care să se plângă în mod constant. 

Dacă toate lucrurile au mers bine până aici, alege să demisionezi cu recunoștință, oferă-i suplinitorului tău toate informațiile de care are nevoie pentru a se descurca cel puțin la fel de bine și nu îi mărturisi șefului tău cât de mult ai urât acel job. Nu știi când te poți întâlni din nou cu el, de aceea e mai bine să fii precaut.

Foto: Shutterstock

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 17 ianuarie 2020. Taurii au conflicte cu cei din mediul de la serviciu
HOROSCOP

Horoscop 17 ianuarie 2020. Taurii au conflicte cu cei din mediul de la serviciu