De Cristian Otopeanu,

Adresa avizată acum de secretarul de stat Luminița Barcari (PNL) are la bază o notă dată anul trecut de fostul secretar de stat, Florian Lixandru (PSD). Acesta din urmă a criticat decizia actuală, susținând că nota dată de el era doar pentru personalul didactic și că ceilalți nu pot fi obligați de angajator să își ia concediu, conform edupedu.ro.

Imediat, actualul secretar de stat i-a dat replica, iar discuției s-a alăturat și directorul general al ministerului, Daniela Bogdan, cea care semnează adresa din prezent.

„Obligarea angajatului sau inducerea către acesta a faptului că trebuie să își ia concediu de odihnă plătit încalcă, din punctul meu de vedere, principiul bunei-credinţe în raporturile de muncă. Angajatorul este cel care trebuie să-l ferească pe salariat de riscul contaminării. Asadar, o rog pe doamna ministru să își asume ceea ce decide dumneaei sau cei din subordinea dânsei și să nu se mai ascundă după umbre ale trecutului!”, a scris Florian Lixandru pe Facebook.

Luminiţa Barcari i-a replicat lui Lixandru într-un comentariu la postarea de pe Facebook: „Stimate coleg, constat cu uimire cât de vocal ați devenit în ultimul timp! Mi-ar fi plăcut să fiți atât de implicat și pe vremea când erați secretar de stat. Îi asigurăm pe toți că prioritatea noastră în această perioadă este sănătatea elevilor și a intregului personal”

Apoi, a intervenit la comentarii și Daniela Bogdan: „Mă gândesc că fiecare om are, la un moment dat, sentimentul penibilului situației. Unii, se pare, nu ajung la acest catharsis. Eu am reținut din tot acest cocktail de vorbe (insalubru) doar autoeticheta “umbră a trecutului”.

Citeşte detaliile pe edupedu.ro!

Citeşte şi:

Metodă de dezinfectare într-un sector din Bucureşti: un elicopter pulverizează apă oxigenată. Ce bulevarde sunt vizate

DOCUMENT INTERN | Un Excel arată că Ministerul Sănătății știe că există nevoi imense de echipamente de protecție pentru spitalele din toată țara

Un patron a donat laptele destinat hotelurilor și restaurantelor unor familii care nu-şi permit să facă provizii

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite