Mergi direct la conținut »
Cum se face castrarea chimică

Cum se face castrarea chimică? După un proiect de lege depus de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, pedofilii și violatorii ar putea scăpa mai repede de închisoare, dacă acceptă castrarea chimică. Libertatea îți explică cum se face castrarea chimică, în ce constă acest procedeu și ce urmări are.

În ce constă castrarea chimică?

Castrarea chimică înseamnă că producerea testosteronului este oprită de injectarea unor hormoni sintetici. Aceste injecții interferează cu mesajele trimise de creier către testicule, scrie healthyliving.azcentral.com.

În ce condiții se administrează?

De obicei, castrarea chimică se administrează violatorilor sau pedofililor, cu sau fără acordul acestora. Astfel, după administrare, făptuitorul va ieși mai repede din închisoare, dar va avea probleme erectile, bufeuri, amețeli, dar și oboseală.

Cât durează tratamentul?

Potrivit site-ului quora.com, un tratament poate dura în funcțe de medicamentele folosite: medicamentele pot fi injectate zilnic, săptămânal și lunar pentru restul vieții.

Care sunt efectele castrării chimice?

Pe lângă scăderea apetitului sexual și impotență, bărbatul care este castrat chimic poate experimenta oboseala din cauza fluctuației de hormoni. În unele cazuri, pacienții mai pot resimți și simptomenele insoimniei.

Bărbații castrați chimic pot crește în greutate foarte mult: până la 30-40 de kilograme. Castrarea chimică crește apetutul, iar schimbarea hormonală duce și ea la creșterea în greutate.

Cât costă castrarea chimică?

Castrarea chimică poate fi foarte costisitoare pentru statul român. Sustincastrareachimica.ro scrie că o injecție care se administrează la 3 sau 6 luni costă 1.800 de ron, iar în funcție de tratamentul ales, cheltuielile lunare cu deținutul se ridică la 2.397 de ron.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

În ce țări este aplicată castrarea chimică?

Mai multe țări din lumea întreagă folosesc castrarea chimică, inclusiv din Europa. Astfel, în Argentina, pedofilii și violatorii se pot oferi volutar să accepte castrarea chimică în shcimbul pedepsei cu închisoarea. În SUA, castrarea chimică este permisă în 7 state: California, florida, Georgia, Louisiana, Montana, Oregon, Texas și Wisconsin, iar pedofilii sau violatorii nu scapă de pedeapsă, mai ales dacă usnt la prima abatere.

În Rusia, violatorii sunt condamnați în baza unei expertize medicale, iar în Polonia pedeapsa pentru pedofilie este castrarea chimică, în timp ce violatorii sunt forțați să urmeze un tratament medicamentos prin care li se reduce apetitiul sexual.

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus
Recomandări

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus

 

Castrarea chimică mai este folosită și în țări ca Marea Britanie, Canada și Franța – în cazurile foarte grave.

Cătălin Rădulescu, despre proiectul privind castrarea chimică a pedofililor: Cei care nu îl vor susține să își asume următorul atac asupra unui copil

Cătălin Rădulescu, după depunerea proiectului privind castrarea chimică a pedifililor: Cei care nu îl vor susține să își asume următorul atac asupra unui copil, a spus deputatul PSD, luni, la Parlament. El a precizat că nu s-a consultat încă cu colegii din PSD asupra acestei propuneri, fiind depusă în Parlament la începutul lunii ianuarie, când aleșii nu veniseră încă la muncă.

Cătălin Rădulescu a precizat că este un proiect de lege care în 15 ţări deja există în legislație, marea majoritate europene, inclusiv în Republica Moldova, iar în SUA din 40 şi ceva e în vigoare.

”Deci este o metodă medicală. Dacă se înţelege să fie susţinut acest proiect de către Parlament şi de către media, este foarte bine, dacă nu, toată lumea să-şi asume faptul că în momentul în care următorul copil va fi abuzat sexual de către un nenorocit bolnav psihic înseamnă că părtaşi la toată chestiunea asta vor fi toţi cei care n-au susţinut acest proiect. Este o lege numai şi numai în favoarea cetăţenilor şi a copiilor noştri şi prin această tehnică medicală nu se face altceva decât cu acordul acestui bolnav psihic să se împiedice recidiva. Dacă în Germania recidiva s-a dus la 10% de la 90%, înseamnă că s-a reuşit. Dacă noi nu ţinem cont de ce se întâmplă în ţările europene, foarte bine, dar eu din momentul ăsta n-o să mai depun nicio lege de genul acesta, ca medic cel puţin, dar cineva să-şi asume când următorul copil va fi abuzat sexual de un alt individ care va ieşi din puşcărie şi care va abuza din nou”, a spus deputatul PSD.

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României
Recomandări

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României

 

El a menționat că nu a vorbit încă cu parlamentarii pentru că proiectul a fost depus, dar că va face lobby-ul necesar faţă de Comisia de sănătate în principal şi faţă de Ministerul Sănătăţii.

”Dacă e vreunul care nu înţelege despre ce e vorba, ar fi bine să mă întrebe pe mine”, a mai declarat Rădulescu, precizând că s-a consultat pe marginea iniţiativei legislative cu foşti magistraţi şi avocaţi, inspirându-se din legislaţia celorlalte ţări.

„Noi am făcut-o chiar mai soft decât există în Cehia, Polonia, Italia, Germania, adică acolo nici măcar nu-i mai întreabă dacă sunt de acord să facă acest tratament medical, sunt obligaţi să facă acest tratament cei care abuzează sexual un copil. Noi am spus că se face cu acordul lui, în prezenţa avocatului, în prezenţa unui medic cu care se consultă şi el spune că este de acord să urmeze acest tratament medical toată viaţa, i se explică că are probleme medicale, psihice şi ca să nu aibă această recidivă va trebui să facă acest tratament şi atunci i se înjumătăţeşte pedeapsa pe care ar lua-o normal dacă s-ar duce în puşcărie. Dacă în alte ţări a reuşit, noi nu vrem să facem asta? Foarte bine, e ultima dată când voi depune acest proiect, dar cineva să-şi asume când se va produce următorul abuz”, a mai spus Rădulescu.


VIDEO EXCLUSIV/Incursiune într-o lume controversată: am stat o noapte la MISA. Cum trăiesc yoghinii din așezămintele spirituale


 

Close
Închide
  Close