MENIU CAUTĂ
27 Feb. 2018 14:10

Cum trebuie să te comporți în biserică

Distribuie

În post, oamenii merg mai des la biserică. Pe 19 februarie a început Postul Paștelui, pentru că anul acesta, Paștele ortodox e pe 8 aprilie. Pe lângă abținerea de la bucatele de dulce, credincioșii merg mai des la biserică și se roagă mai des. Mai jos, câteva sfaturi despre cum trebiue să te comporți în biserică.

Intrând în Biserică, fă-ţi Cruce de 3 ori, stai la locul tău cu toată bunăcuviinţa. Ascultă cu luare aminte şi cu evlavie citirea şi cântările, zicând şi tu întru sine aceleaşi. Când Preotul sau Diaconul rosteşte ecteniile, zi şi tu: Doamne miluieşte: Dă Doamne, Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu mântuieşte-ne pre noi. Ţie doamne. Amin.
Ascultă de asemenea, cu toată luarea aminte şi evlavie, slujba sfintei şi Dumnezeiştei Liturghii.

Află mai multe despre postul Paștelui și rețete de post din cartea Rețete de post economice si usor de preparat, scrise de Sanda Marin. Descoperă peste 200 de retete de post, culese din toate regiunile României și învățături ale sfinților, pentru perioada postului. Cumpără cartea de la chioșcurile de ziare începând de luni, 26 februarie 2018, cu numai 17 lei. 

 

Retete pentru postul Pastelui

Retete pentru postul Pastelui, culese de Sanda Marin

CITEȘTE ȘI

Comentarii