Mergi direct la conținut »
Cum vor fi sancționați elevii din Lipova care au protestat față de Viorica Dăncilă. Explicațiile IȘJ Arad
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cum vor fi sancționați elevii din Lipova care au protestat față de Viorica Dăncilă. Explicațiile IȘJ Arad

Cum vor fi sancționați elevii din Lipova care au protestat față de Viorica Dăncilă. Explicațiile IȘJ Arad

Anca Stoenescu, inspectorul școlar general din Arad, a anunțat, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că elevii din Lipova care au participat vineri la o „manifestare de stradă neautorizată”, adică la protestul față de PSD, nu vor fi sancționați suplimentar. Aceștia vor primit doar absențe nemotivate pentru că au lipsit de la cursuri.

De Răzvan Mihalașcu,

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Arad a precizat că opt elevi de la Liceul „Atanasie Marinescu” din Lipova au fost identificați în grupul care a protestat față de delegația guvernamentală condusă de premierul Viorica Dăncilă.

„Participarea unor elevi, în timpul orelor de curs, la orice altă activitate în afara şcolii încalcă prevederile regulamentelor şcolare. Este şi cazul prezenţei celor opt elevi, patru din clasa a XI-a şi patru din clasa a XII-a la manifestarea neautorizată legal din faţa Primăriei Lipova. Am dispus efectuarea unei cercetări privind modul în care elevii au ajuns acolo. Conducerea liceului a precizat că cei opt au părăsit fără aprobare cursurile. În urma acestui fapt, s-a luat măsura ca ei să fie trecuţi absenţi nemotivat la orele de la care au lipsit. Nu a existat nicio altă consecinţă a faptului că au plecat de la ore şi au luat parte la manifestaţie”, a precizat Anca Stoenescu, conform Agerpres.

Anca Stoenescu spune că „este legal, normal şi firesc pentru orice elev să fie trecut absent nemotivat de la orele de la care lipseşte fără a avea o motivare legală, acesta fiind şi cazul celor opt elevi de la Lipova”

„Educaţia civică presupune în primul rând respectarea legilor, regulamentelor şi asumarea răspunderii personale pentru încălcarea lor. Consider profund denigratoare interpretările pe care anumite persoane şi organe media le-au promovat pe canale de comunicare privind reacţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad faţă de absenţa unor elevi de la ore şi prezenţa lor, în timp ce trebuia să fie la cursuri, la o manifestare cu caracter politic, neutorizată în mod legal. Cei opt elevi nu vor avea altă repercusiune în afara absenţelor nemotivate pentru orele de curs de la care au lipsit. Nu pot însă să nu îmi manifest dezaprobarea faţă de cei care, pe de o parte, instigă elevii să părăsească fără aprobare cursurile pentru a participa la manifestări cu caracter politic, în condiţiile în care legislaţia românească interzice clar şi fără echivoc politica în şcoală, iar pe de alta, faţă de răstălmăcirea adevărului privind reacţia Inspectoratului şcolar Judeţean Arad în cazul de la Lipova”, a mai scris Stoenescu pe Facebook.

În timpul vizitezi premierului Viorica Dăncilă la Primăria Lipova, zeci de persoane au afișat parcarte, fără să scandeze. Printre aceștia s-au numărat și elevi de la Liceul „Atanasie Marinescu” din Lipova care au purtat mesaje precum: „Dumbăcilă, dă-ne a ta ştampilă. Demisia!”, „Ne-am săturat de corupţie şi prostie, vrem o altă Românie” sau „Deşteaptă-te române şi ieşi la vot. 26 mai”.

Mai apoi, Inspectoratul Școlar Județean Arad a precizat că va cere explicații conducerii Liceului pentru că elevii au lipsit de la cursuri.


Citește și:

Mărturii despre motivul pentru care românii dau șpagă la spital. Doctor: „Înainte de ’89, ca și acum, era un lucru, hai să zicem, de notorietate”


 

Close
Închide
  Close