Mergi direct la conținut »
Dăncilă infirmă încă o dată Ordonanţa de amnistie şi graţiere: "Vom avea sărbători liniştite!" Ce spune despre numirea celor doi miniştri
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dăncilă infirmă încă o dată Ordonanţa de amnistie şi graţiere: "Vom avea sărbători liniştite!" Ce spune despre numirea celor doi miniştri

Dăncilă infirmă încă o dată Ordonanţa de amnistie şi graţiere: „Vom avea sărbători liniştite!” Ce spune despre numirea celor doi miniştri

Premierul Viorica Dăncilă a infirmat, vineri, o posibilă Ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere. Şefa Executivului a dat asigurări presei că un astfel de act normativ nu există pe masa sa şi că nu a vorbit cu niciun ministru despre acest lucru. Premierul a afirmat că a venit la Palatul Cotroceni, la recepţia de Ziua Naţională, organizată de preşedintele Klaus Iohannis, pentru că doreşte să continue mesajul privind nevoia unui consens între instituţiile statului.

De Valentina Postelnicu,

„Nu există nicio Ordonanţă pe amnistie şi graţiere. Vom avea sărbători liniştite”, a transmis Viorica Dăncilă, întrebată de presă despre intenţiile Executivului în acest sens.

Premierul a mai spus că aşteaptă numirea de către preşedintele Klaus Iohannis a celor doi miniştri, Lia Olguţa Vasilescu, la Dezvoltare şi Mircea Drăghici, la Transporturi.

În cazul unei respingeri a propunerilor, Viorica Dăncilă a menţionat că Guvernul este pregătit cu o soluţie de a se ieşi din acest impas şi că decizia va fi luată în Comitetul Executiv Naţional al PSD, pentru că este un guvern condus de coaliţia PSD-ALDE.

Premierul a afirmat că este nevoie ca Guvernul să fie în formulă completă, pentru că pe 5 decembrie va merge la Bruxelles, unde va avea loc şedinţa comună cu Colegiul Comisarilor, în pregătirea preluării preşedinţiei Consiliului UE.

Dăncilă a precizat că nu crede că informaţia privind un posibil dosar penal pe numele lui Mircea Drăghici ar fi un motiv de refuzare a nominalizării, atâta vreme cât nu există p decizie definitivă a instanţei.

Citeşte şi: Gala Excelenței, „sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii”, e organizată de Nelu Mirea, fost locotenent al lui Nicu Gheară. A fost audiat într-un răsunător dosar de prostituție de lux!

Close
Închide
  Close