După ce a apărut Ordonanța Militară, mai mulți politicieni și lideri de opinie au numit-o ”insuficientă” (Dacian Cioloș) și ”depășită precum Guvernul” (Marcel Ciolacu). Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus la Digi 24 că ”Au înmuiat termenul, s-au temut să nu piardă capital politic”.

Libertatea a avut o discuție cu un înalt oficial, unul dintre cei care a lucrat la Ordonanța Militară.

Prima întrebare a ziarului a fost: ”Din toate semnalele presei, populația era pregătită să accepte o decizie mai dură. De ce n-ați luat-o?”.

”Poate că populația era pregătită, dar am dorit o măsură eficientă, în acest moment. Iar eficient este să urmărim cu atenție culoarele de circulație zecilor de mii de români din Diaspora, care au intrat și care vor intra în țară în zilele acestea, că oamenii vin mereu”, a spus cel care a participat la Ordonanța Militară în forma publicată.

El a confirmat că e vorba doar de o măsură intermediară. ”O să vină și momentul restricțiilor totale. Nu puteam să veghem și deplasarea populației și pe cea a Diasporei”, a recunoscut el. 

Rugat să detalieze, oficialul a spus că ”resursele necesare pentru a urmări cine sunt și unde merg zecile de mii de români care vin acasă și pe care-i punem în carantină sau se duc în izolare sunt uriașe. Semnalele sunt că vor mai veni”.

”Dacă am fi luat măsura de restricție totală a circulației și ziua și nu eram în stare să și vedem dacă e respectată, dacă nu aveam suficienți oameni pe stradă și la monitorizare atunci oricum ea nu era suficientă”

Oficial despre Ordonanța Militară

El a mai spus că ”acum avem doar o împrăștiere comunitară moderată a virusului și avem o șansă să o încetinim dacă toată lumea respectă regulile și noi reușim să controlăm fluxurile celor vin în țară”.

Citeşte şi:

Restricțiile de circulație au intrat în vigoare la ora 22:00. Ce riscă cei care le încalcă și ies din casă noaptea, fără motiv întemeiat

Cum arată noile modele pentru declarația pe proprie răspundere, necesare până pe 15 mai

Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI