10 Ian. 2018 15:14

De ce se aprinde candela în fața icoanelor. Știai asta?

Distribuie

Credincioșii obișnuiesc să aprindă candela aproape în fiecare zi, însă nu toți cunosc motivul pentru care acesta se aprinde doar în fața icoanelor.

În centrul rugăciunilor noastre în fața icoanelor se află lumina candelei, lumina Mântuitorului. Candela aprinsă luminează  chipul sfântului reprezentat de aceasta. Un alt motiv pentru care este necesar să aprindem candela în fața icoanelor este că lumina acesteia ne amintește de gândurile noastre cele rele, iar lumina lui Hristos ne arată cum să le îndreptăm.

Potrivit sfântului Nicolae Velimirovici, prin lumina candelei orice credincios aduce jertă Mântuitorului, fiind un semn de recunoștință pentru toate binefacerile pe care acesta le aduce vieții noastre. Nu în ultimul rând, aprindem candela pentru a îndepărta de la noi frica care ne abate de la rugăciune, potrivit antena3.ro.

Se spune că în fiecare casă să existe o candelă adevărată, nu cu lumini și becuri artificiale, uleiul folosit să fie întotdeauna curat, iar candela să fie întotdeauna aprinsă.


Citește și: EXCLUSIV/Irinel Columbeanu și Mr. Pink și-au strâns mâna. Pact peste Ocean pentru micuța Irina!


 

Loading...
Comentarii