Mergi direct la conținut »
De unde provine termenul OK. Îl folosim cu toții în fiecare zi, dar puțini îi știu povestea
Ştiri Libertatea > Ştiri > De unde provine termenul OK. Îl folosim cu toții în fiecare zi, dar puțini îi știu povestea

De unde provine termenul OK. Îl folosim cu toții în fiecare zi, dar puțini îi știu povestea

Cuvântul OK este, probabil, cel mai folosit termen din lume. Indiferent în ce colț al planetei ne-am afla, toți preferăm să folosim acest termen pentru a ne da acordul asupra unui lucru.

De Dana Aramă,

OK este folosit, în fiecare zi, de noi toți. Cuvântul este pronunțat de oricine, indiferent în ce colț de lume s-ar afla. Termenul este varianta foarte scurtă pentru bine, în regulă, de acord și alte multe lucruri. Puțini știu însă care este istoria celui mai popular cuvânt din lume.

Că a fost inventat de americani nu e niciun dubiu, dar cum s-a născut acest termen este greu de crezut.

Unii spun că abrevierea OK provine din vremea Războiului de Secesiune din America, între anii 1861-1865, în care s-au confruntat Nordul și Sudul.

În timpul acestui război au murit în jur de 1.000.000 de oameni. Numărul deceselor erau afișate de soldații din Nord pe niște tăblițe, astfel că pe acestea apăreau inscripții de genul „150 killed”, „200 killed”, „300 Killed”.  În zile în care nu se înregistra niciun deces, pe tăblițele respective apărea înscris „0 kills”, care ușor-ușor a fost prescurtat „O K”.

O altă versiune despre apariția acestui termen este legată de cotidianul „Boston Morning Post”. Astfel, în data de 23 martie 1839 ar fi apărut într-un text: „O.K. – all correct”. De aici se crede că OK ar însemna „all correct”.

O altă teorie despre termenul OK ar fi  că acesta este o abreviere de la „oll korrect”, pentru „all correct”, care ar fi apărut în secolul al XIX-lea în semn de glumă la adresa cuvintelor „pocite” de politicienii vremii.

În anul 1840, OK a devenit foarte cunoscut în timpul alegerilor prezidențiale. susţinătorii Partidului Democrat l-au susţinut pe „Old Kinderhook”, pseudonim pentru candidatul Martin Van Buren, originar din Kinderhook. „Votează pentru OK” a fost considerat mult mai atrăgător decât numele acestuia.

FOTO: Hepta


Citește și: Horoscop Urania. Previziuni astrologice pentru perioada 14 – 20 octombrie 2017


 

Close
Închide
  Close