MENIU CAUTĂ
, de Adrian Văduva

Demisii în lanţ în PDL: Un alt membru important pleacă din partid

Distribuie

După ce fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a plecat din PDL, un alt nume greu, Teodor Baconschi, a anunţat că-şi dă demisia din partid. Fostul prim-vicepreşedinte al pedeliştilor l-a anunţat pe Vasile Blaga că este nemulţumit de sciziunea PDL-Băsescu dar şi de faptul că i s-a recomandat să „facă ciocul mic”.
„Prezentul mesaj vă notifică demisia mea din PDL. Am intrat în partid ca ministru de Externe tehnocrat, convins că – alături de preşedintele Traian Băsescu – PDL îşi poate asuma misiunea de a reforma statul şi de a promova politici de dreapta capabile să dezvolte economia românească. Sunteţi la curent cu activitatea mea: pe lângă prestaţia ministerială, în vârf de criză internă şi internaţională, am creeat Fundaţia Creştin Democrată, cu scopul de a consolida dimensiunea doctrinară a PDL şi dialogul cu societatea civilă. Am promovat de asemenea proiectul Legii votului prin corespondenţă, pentru ca românii din diaspora să se simtă parte a naţiunii. Conducerea actuală consideră că prezenţa lor în PDL este inutilă sau chiar dăunătoare. Dar chiar mesajele domniei voastre, transmise prin presă, mă pun într-o situaţie inacceptabilă: pe de o parte, aţi recurs la o formulă imprecativă, sperând că «se va alege praful şi pulberea de cei care pleacă din PDL». Pe de altă parte, într-un ultim acces de eleganţă, mi-aţi recomandat – de la Cluj – să «fac ciocul mic». Nu cred că acest gen de limbaj trebuie să caracterizeze conlucrarea dintre membrii unei formaţiuni politice democratice, în România europeană”, susţine Baconschi în scrisoarea adresată lui Vasile Blaga. citată de Mediafax.
Totodată, fostul ministru de externe a mărturisit că pleacă din PDL „fără urmă de resentiment”, fiind convins că partidul îşi va urma „drumul indicat” de şeful PDL Vasile Blaga.
Demisia lui Teodor Baconschi vine în contextul în care conducerea PDL decide astăzi dacă îi va exclude pe Cristian Preda şi Theodor Paleologu, cei care critică în mod constant deciziile luate în partid.
Vicepreşedintele PDL Alin Popoviciu declara, săptămâna trecută că va propune în şedinţa din 3 iunie a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu, pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL.
 

Citește mai multe despre PDL (Partidul Democrat Liberal) pe Libertatea.

Comentarii