MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Deputat PSD: Salariile din România cresc cu o viteză dublă față de țările din regiune

Distribuie

Salariile din România cresc într-un ritm amețitor, dublu față de țările din regiune. Cel puțin așa susține deputatul PSD Ovidiu Popa, care a a declarat că România se situează peste Ungaria, Cehia sau Polonia la capitolul măriri de salarii. Deputatul susține că s-a folosit de datele Institutului Național de Statistică, iar în opinia lui, salariile din construcții au urcat cu 45% în vreme ce în învățământ creșterile salariale au fost de 36% iar în sănătate de 30%.

Salariile din România cresc cu o viteză dublă față de țările din regiune. În construcții au urcat cu 45%, în învățământ cu 36% iar în sănătate cu 30%.

Constructorii, alături de angajații din învățământ și din sănătate au înregistrat cel mai puternic ritm de creștere a venitului net în perioada ianuarie 2018- ianuarie 2019, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Salariile din construcții au urcat cu 45% în intervalul analizat, în vreme ce în învățământ creșterile salariale au fost de 36% iar în sănătate de 30%.

Ca ritm de creștere, România devansează toate țările din regiune:

Ungaria are o creștere salarială medie anuală de 10%;

Cehia 8%;

Polonia 7% ;

iar Slovacia 6%;

România a avut în perioada ianuarie 2018- ianuarie 2019 o creștere de 18% a declarat deputatul PSD Ovidiu Popa, potrivit gazetavalceana.ro.

Sectorul minier este fruntaș la acest capitol, consideră deputatul PSD de Vâlcea.

Comparativ cu luna ianuarie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 18,2%.

Cele mai semnificative creşteri au fost:

cu 25,4% în extracţia minereurilor metalifere, respectiv 25,3% în construcţii;

între 3,0% şi 10,5% în alte activităţi extractive, hoteluri şi restaurante, fabricarea altor produse”.


Citește și: OPINIE/ Jocul de-a democrația. PAH, despre presiunea pe care o face USR pentru organizarea unui referendum în ziua alegerilor europarlamentare


 

Comentarii