Mergi direct la conținut »
Schelete, fortificații și vase ceramice, găsite pe șantierul unui liceu din Timișoara
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Schelete, fortificații și vase ceramice, găsite pe șantierul unui liceu din Timișoara

În Timișoara, pe șantierul unde la primăvară va începe construcția noului liceu Nikolaus Lenau, arheologii au descoperit un mormânt cu șapte schelete, fortificații si ceramică, scrie opiniatimisoarei.ro.

De Petre Dobrescu,

”S-a descoperit o clădire administrativă, o parte din fundație și podeaua. Apoi, două ziduri ale Contragardei nr. 9, un zid aflat în fața Bastionului. Bastionul avea mai multe rânduri de fortificații, iar pentru a le întări, au fost construite aceste clădiri. S-au mai descoperit complexe care aparțin de Timișoara medievală, de la locuințe și fântâni până la gropi de provizii.
De asemenea, s-a descoperit un mormânt colectiv cu 7 schelete. Este din perioada modernă, secolul al XVIII-lea. Un schelet aparține unui copil, restul sunt rămășițe de adulți”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Andrei Stavilă, coordonatorul echipei de arheologi care lucrează pe șantierul de la campusul școlar Lenau.

Au mai fost descoperite vase întregi din perioada otomană, dar și un capac de vas cu ceramică importată din Turcia. Au mai fost câteva vase întregi și pipe din ceramic, multe ghiulele. Sunt 15 ghiulele de fier întregi sau afectate.

Andrei Stavilă:

Arheologii estimează că vor termina lucrările pe șantier prin februarie-martie. Atunci va putea începe construcția noului campus al liceului Nikolaus Lenau, singurul din estul Europei care a dat doi laureați ai premiului Nobel: Herta Muller (Literatură) și Stefan Hell (Chimie).

Fotografii: opiniatimisoarei.ro

Close
Închide
  Close