Cookie

Sună ca o prăjitură cu răvaş şi îşi merită denumirea. Termenul simpatic se referă la scurte informaţii despre tine (parole, site-uri vizitate) pe care browserul (programul, aplicaţia cu care navighezi pe internet) le ţine minte, pentru ca tu să le accesezi mai uşor.

Emoji

07-emoji

07-trollAşa cum egiptenii se foloseau de hieroglife ca să scrie istorie pentru ca noi să aflăm despre idila dintre Cezar şi Cleopatra, şi lumea modernă se foloseşte de anumite imagini pentru a exprima emoţii. Emoji sunt pictogramele pe care le trimitem celorlalţi prin Facebook, Messenger sau alte aplicaţii de mesagerie online, atunci când ne este lene să tastăm prea multe caractere şi vrem să fim mai expresivi. Feţe zâmbitoare, desene cu animale simpatice sau aplauze. Bine aţi venit în lumea emoji.

Troll

“Vampirul energetic” al internetului. Un fel de rebel fără cauză, care bagă zâzanie prin mediile sociale (Facebook, forumuri, secţiunile de comentarii ale site- urilor) doar pentru că îi face plăcere. Lansează o discuţie, creează conflict, iar reacţiile celor care muşcă momeala sunt întotdeauna amuzante pentru troll, dar niciodată pentru ceilalţi participanţi la dezbatere. Unii chiar n-au ce face cu timpul.

Cloud

07-cloud-copy

Dacă paradisul ţi se pare un loc plin de norişori, imaginează- ţi că un Cloud este raiul datelor stocate. E un spaţiu virtual, pe internet, în care îţi poţi încărca fişierele personale. Practic, nu mai trebuie să le stochezi local pe un hard disk şi vei avea mereu acces la ele. Poze, filmuleţe, documente, toate pot fi urcate pe Google Drive, iCloud, Dropbox sau alte servicii de cloud.

Perete (wall) şi Newsfeed

Aceşti termeni sunt foarte des confundaţi. E timpul să facem o distincţie mai clară. “Peretele – The wall” este un spaţiu pe profilul de Facebook al unei persoane unde poţi vedea tot ce a postat. Newsfeed-ul este pagina în care poţi vedea cine şi ce a postat mai devreme, adică activitatea recentă a prietenilor din lista ta de Facebook şi a paginilor care au primit like de la tine.

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor