UPDATE: În același timp, compania Ferrero a anunţat miercuri după-amiază că a lansat o investigaţie privind asamblarea jucăriilor din ouăle Kinder de către o familie de români din Carei.
”Suntem consternaţi şi puternic îngrijoraţi de aceste acuzaţii inacceptabile privind practicile din România. Am lansat imediat o investigaţie completă pentru a stabili toate faptele într-o manieră urgentă”, se arată într-o declaraţie Ferrero.
Cei doi copii care apar în materialul difuzat de cotidianul britanic The Sun vor fi audiaţi în prezenţa unor psihologi şi a unor reprezentanţi ai DGASPC Satu Mare.
Totodată, după apariția materialului în presa britanică, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au anunțat că fac anchete în cazul familiei care şi-ar folosi copiii pentru a asambla jucării din ouă Kinder şi a celor două firme care i-ar plăti pe părinţii acestora – Romexera şi Prolegic.
„Ne-am autosezizat. Din deplasările la fața locului, nu se confirmă lucrurile în expuse în ancheta din ziarul The Sun. Acești copii frecventează școala, nu au nicio absență. Modul în care a fost realizat acest reportaj ridică mari semne de întrebare. Copiii nu sunt cei care fac jucăriile. Copiii merg la școală. Mama este o femeie 30 de ani, tânără pensionată pe caz de boală”, a declarat Mariana Dragoș, director DGASPC Satu Mare.
Potrivit celor de la The Sun, familia Jurj primeşte ouăle şi jucăriile de plastic de la firma Prolegic, care este subcontractată de către Romexa SA. Reprezentanţii Romexa SA au declarat, pentru jurnaliștii britanici, că nu aveau nicio idee că firma subcontractată trimitea ouăle pentru asamblare în locuinţele unor familii sărace. Ulterior, jucăriile sunt transportate la fabrica Ferrero din localitatea Carei, iar intermediarii vând ouăle asamblate în schimbul a 80 de penny pe bucată.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro