Mergi direct la conținut »
Doi ani de când studentul Vlad Baici a murit strivit de poarta de intrare în Timișoara, doborâtă de furtună. Ancheta nu e nici acum finalizată!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Doi ani de când studentul Vlad Baici a murit strivit de poarta de intrare în Timișoara, doborâtă de furtună. Ancheta nu e nici acum finalizată!

Doi ani de când studentul Vlad Baici a murit strivit de poarta de intrare în Timișoara, doborâtă de furtună. Ancheta nu e nici acum finalizată!

Au trecut doi ani de la furtuna care a devastat vestul țării și a ucis cinci tineri în județul Timiș, dintre care doi în Timișoara. Vlad Baici s-a stins atunci sub poarta de intrare în oraș, care s-a prăbușit de la vântul puternic.

De Raluca Diaconu,

La momentul respectiv, s-a deschis o anchetă și s-au descoperit nereguli legate de reabilitarea construcției, în care primăria investise 50.000 de euro. Doi ani mai târziu, anchetatorii nu au finalizat cercetările.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara nu a trimis în judecată dosarul porții de intrare în oraș de pe Calea Lugojului, care l-a ucis pe tânărul Vlad Baici în urmă cu doi ani. Procurorii au extins însă urmărirea penală, astfel că numărul suspecților a crescut de la opt la 11.

Vlad Baici era student la Medicină

50.000 de euro, investiți în reabilitarea construcției

În 17 septembrie 2017, vântul a bătut atât de tare în Timișoara, cu peste 100 de kilometri pe oră, încât a doborât construcția uriașă de pe Calea Lugojului care le arăta șoferilor că au intrat în capitala Banatului.

„Poarta de intrare în oraș” a căzut peste un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, Vlad Baici, care nu a mai avut nicio șansă. A murit pe loc.

Conform procedurii s-a deschis o anchetă, iar anchetatorii au găsit nereguli în reabilitarea construcției, în care primăria investise, cu scopul de „estetizare”, 50.000 de euro.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Abia în iulie 2018, la zece luni de la incident, s-a început urmărirea penală față de opt persoane, care aveau calitatea de suspecți.

În dosar se efectuează urmărirea penală față de persoane, având opt suspecți. Cercetați pentru săvârșirea a două infracțiuni: ucidere din culpă și infracțiune la legea specială, legea construcțiilor

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, în 2018:

Numărul suspecților a crescut la 11

Anul acesta, anchetatorii au crescut numărul suspecților, ajungând la 11. Măsura a fost luată față de alte trei persoane care sunt suspectate de ucidere din culpă. Ancheta merge greu din cauza expertizelor care trebuie făcute și de aceea nu se știe cine sunt persoanele care vor fi trimise în judecată și dacă vor fi persoane trimise în judecată.

Lucrările la poarta de intrare în oraș de pe Calea Lugojului au fost făcute în vara anului 2015 și au costat, potrivit primarului Nicolae Robu, 200.000 de lei fără TVA, adică peste 50.000 de euro cu tot cu TVA. Nu s-a organizat licitație publică, ci s-au făcut prin încredințare directă.

5 oameni uciși de furtuna din Timiș

Poarta dărâmată de vânt a zdrobit mașina în care se afla Vlad

La finele lunii noiembrie 2018, oficialii Primăriei Timișoara au luat decizia de demolare și a porții de pe Calea Aradului, reabilitată în același timp ca și cea de pe Calea Lugojului.

La furtuna din 17 septembrie 2017 cinci oameni au murit în Timiș: tânărul Vlad Baici, o femeie care a fost ucisă de un copac prăbușit la Grădina Zoologică din Timișoara și alte trei persoane, membri ai aceleiași familii, în parcul dendrologic din Buziaș.

Close
Închide
  Close