MENIU CAUTĂ
28 Aug. 2018 12:38

Doi copii de 14 și 16 ani au ajuns aproape în comă alcoolică la spitalul din Iași. Au băut votcă și whisky

Distribuie

Doi copii de 14 și 16 ani au ajuns aproape în comă alcoolică la spitalul din Iași, după ce au băut votcă și whisky. Medicii au stabilit că aveau alcoolemie de 2 și 3 la mie și i-au pus sub perfuzii. Nu mai puțin de 488 de copii au fost internați la spitalul din Iași, intoxicați cu alcool, în ultimii 5 ani, spun medicii, care trag un semnal de alarmă cu privire la consumul de alcool la vârste fragede.

Cei doi copii de 14 și 16 ani au ajuns la spital cu alcoolemii de 2 şi 3 la mie după ce au băut împreună cu prietenii lor mai multe tipuri de tărie, votcă, whisky și alte băuturi spirtoase.

Cei doi au rămas internați în Clinica de Toxicologie. La momentul ajungerii în UPU s-au recoltat probele biologice, în primul rând pentru determinarea alcoolemiei, care confirmă suspiciunea clinică, dar şi probe pentru a vedea care este impactul alcoolului asupra unor organe, pentru a vedea ce fel de dezechilibre s-au produs asupra pacientului. Au primit perfuzii, sperăm ca evoluţia să fie una bună”, a explicat pentru ziaruldeiasi.ro dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef al UPU

În ultimii 5 ani au ajuns la spital 488 de copii cu simptome specifice consumului exagerat de alcool, dintre care 314 au fost băieți, iar restul de 174 au fost fete. În acest interval de timp, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, respectiv 355 de cazuri.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro


ROMÂNI AI NIMĂNUI. Bătrână surdă, ignorată de asistentul social plătit cu 3.770 de lei! Tinca Matei trăiește cu 140 de lei pe lună și din mila vecinilor! Ar trebui să primească de 7 ori mai mult – VIDEO


 

Comentarii