08 Sep. 2017 09:21

Donald Trump nu exclude o intervenție militară în Coreea de Nord. “Nimic nu este inevitabil”

Distribuie

Donald Trump nu exclude o intervenție militară în Coreea de Nord. Liderul american a afirmat că “nimic nu este inevitabil”, însă a subliniat că “ar prefera să aleagă varianța unei astfel de intervenții”, relatează The Guardian.

Într-o conferință de presă, liderul american a evitat un răspund direct la întrebarea unei posibilități de conviețuire doar pe baza descurajării cu Coreea de Nord, dacă această țară deține arme nucleare. Liderul american a afirmat că refuză să-și dezvăluie strategia de negociere cu Phenianul, însă a a subliniat că o intervenție militară nu este “inevitabilă”, subliniind că aceast lucru ar însemna “o zi foarte tristă” pentru nord-coreeni.

“Acțiunea militară ar fi cu siguranță o opțiune. E inevitabilă? Nimic nu e inevitabil”, a spus președintele.

Donald Trump a făcut aceste afirmații la câteva zile după ce Coreea de Nord a efectuat cel de-al șaselea test nuclear. În acest timp, SUA încearcă să convingă China să facă presiuni asupra regimului de la Phenian să pună capăt programelor sale balistic și nuclear.

În câteva zile, Consiliul de Securitate al ONU urmează să voteze privind adoptarea a noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord, în urma testului efectuat la sfârșitul săptămânii trecute. În acest timp, țara comunistă s-ar pregăti să efectueze un nou test, după ce o rachetă balistică ar fi fost mutată pe coasta de vest a țării.


Citește și: Tudose spune că nu pune alcool în gură, nu se uită la televizor și nu citește știrile. Ce le răspunde criticilor


Loading...
Comentarii