MENIU CAUTĂ

Donald Tusk compară Brexit cu un scenariu semnat de Alfred Hitchcock

Distribuie

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a scris pe Twitter că a avut o discuţie telefonică „bună” cu Theresa May, după ce aceasta a convocat alegeri generale. Totodată, Tusk a comparat Brexitul cu un scenariu semnat de Alfred Hitchcock, relatează Reuters.

„Hitchcock a fost cel care a regizat Brexit: prima dată un cutremur, apoi tensiunea creşte”, a scris Tusk pe Twitter

Tusk a făcut referire a la o declaraţie care îi aparţine regizorului Alfred Hitchcock, potrivit căreia un film bun ”ar trebui să începă cu un cutremur şi să fie urmat de tensiune în creştere”.

Liderii europeni vor organiza un summit pe 29 aprilie, la care ar urma să aprobe strategia de negociere a ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, în 2019. La summit nu va participa și premierul Marii Britanii, Theresa May.

Comisia Europeană a afirmat că vrea ca discuţiile să se încheie până în octombrie 2018, cel târziu, pentru ca Parlamentele naţionale şi European să aibă timp să aprobe tratatul său tratatele până în martie 2019, când Londra ar trebui să iasă din blocul comunitar.

Theresa May vrea să organizeze alegeri anticipate pe 8 iunie

Premierul Marii Britanii a anunțat că vrea să organizeze alegeri anticipate pe 8 iunie. Theresa May a făcut acest anunț în cadrul unei conferințe-surpriză, susținută în fața reședinței sale oficiale din Downing Street.

Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a anunţat că va susţine convocarea de alegeri anticipate pe 8 iunie, aşa cum a cerut premierul Theresa May.  „Salut decizia premierului de a oferi poporului britanic şansa de a vota pentru un Guvern care să pună interesele majorităţii pe primul plan”, a afirmat Corbyn într-un comunicat.

Fostul premier David Cameron a reacționat pe Twitter, după ce Theresa May a convocat alegeri anticipate în Marea Britanie. Acesta a catalogat decizia șefei executivului de la Londra drept una „curajoasă și corectă”.

Theresa May și-a explicat decizia, afirmând că a devenit premierul țării într-o perioadă în care țara avea nevoie de stabilitate, afirmând că a adus acest lucru în țară. Astfel, lidera executivului de la Londra a cerut organizarea unor alegeri anticipate pe 8 iunie, fără să mai aștepte până în 2020, an în care trebuia să aibă loc următorul ciclu electoral.

Citește mai multe despre alfred hitchcock, donald tusk, Alegeri și BREXIT pe Libertatea.

Comentarii