Mergi direct la conținut »
Dragnea le răspunde "colegilor de la PES, cu muşchii încordaţi": "Nu există în statutul lor noţiunea de îngheţarea a relaţiilor"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea le răspunde "colegilor de la PES, cu muşchii încordaţi": "Nu există în statutul lor noţiunea de îngheţarea a relaţiilor"

Dragnea le răspunde „colegilor de la PES, cu muşchii încordaţi”: „Nu există în statutul lor noţiunea de îngheţarea a relaţiilor”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu vrea să le răspundă oficialilor Partidului Socialiştilor Europeni, care au anunţat îngheţarea relaţiilor cu social-democraţii, până la alegerile europarlamentare, însă precizează că nu există noţiunea aceasta, în statutul lor.

„Am văzut colegi de la PES cu muşchii încordaţi că vor îngheţa relaţiile cu PSD. Dar nici nu există în statutul PES aşa ceva. Şi pentru o ordonanţă care nu există. Domnule avem următoarele solicitări punctuale să se modifice sau să nu se modifice articolul acela. Ne-au plimbat foarte mult, iar 99% este o motivaţie electorală”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

El a arătat că „foarte mulți colegi din PE și care mai au cunoștințe în Parlamentul European spun că după ce PPE a luat decizia cu FIDESZ, s-au făcut presiuni ca și PES să ia măsuri și au ales PSD-ul, ca să echilibreze”.

Liderul PSD a afirmat că nu vrea să răspundă acestui anunţ al familiei europene. „Nu am de gând să le răspund, o să o fac după alegeri și doar dacă acești oficiali europeni vor vorbi de marile cazuri de uriașă corupție din țările din Vest”, a spus Dragnea.

„Vorbim de mită uriaşă, de cazuri de corupţie ale unor multinaţionale serioase şi cazuri de corupţie mai mică. Atunci îi poţi lua în serios. Când o să îi văd că o să fie extrem de preocupaţi că într-o ţară membră UE au exista protocoale între SRI şi ICCJ, cu DIICOT şi în aceste condiţii ce justiţiabili din România zdravăn la cap are parte de un proces corect”, a mai spus Dragnea.

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanișev, a anunțat, în cadrul reuniunii liderilor socialiști la Bruxelles, că relațiile cu PSD, partidul condus de Liviu Dragnea, sunt înghețate până la alegerile europarlamentare. Soarta rămânerii PSD în familia socialiştilor europeni va fi decisă în luna iunie, mai anunţă oficialii PES.

Citește și: Mihai Neșu și-a regăsit talentul copilăriei! A revenit la o veche pasiune, care putea să-i fie meserie: „Încerc să mă relaxez și să fac ceva util și pentru ceilalți”

 

Close
Închide
  Close