Mergi direct la conținut »
UPDATE. Traficul rutier pe Autostrada Soarelui a fost reluat. Niciun drum naţional nu mai este închis Galerie foto
10imagini
Ştiri Libertatea > Ştiri > UPDATE. Traficul rutier pe Autostrada Soarelui a fost reluat. Niciun drum naţional nu mai este închis

UPDATE. Traficul rutier pe Autostrada Soarelui a fost reluat. Niciun drum naţional nu mai este închis

România a fost vineri sub cod roșu și cod portocaliu de viscol, iar până luni, cel puţin, se află sub cod portocaliu și galben de ger. Din această cauză, mai multe drumuri naționale au fost blocate. Autostrada A2 a fost redeschisă. Traficul rutier a fost reluat și pe A4 Ovidiu - Agigea. CFR Călători a anulat, luni, peste 40 de trenuri. Totodată, Capitala se află, la începutul săptămânii, sub atenționare de Cod portocaliu de ger.


Cum va fi vremea săptămâna viitoare


SITUAȚIA DRUMURILOR NAȚIONALE (EUROPENE) ȘI A AUTOSTRĂZILOR LA ORA 11:30

UPDATE 11:30. Începând cu ora 11.30traficul rutier a fost reluat, pe A4 Ovidiu – Agigea. Se circulă în condiţii de iarnă.

Practic, niciun drum naţional nu mai este închis circulaţiei auto.


UPDATE 11:00. Din cauza zăpezii şi a viscolului, rămâne închisă autostrada A4 Ovidiu – Agigea.

Pe DN 3 Ostrov – Murfatlar, circulaţia a fost reluată cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.


UPDATE 9:45. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că  începând cu ora 09:45 traficul rutier a fost reluat, pe tronsonul Lehliu – Gară –Constanţa al autostrăzii Soarelui. Se circulă în condiţii de iarnă iar pentru evitarea producerii unor accidente, traficul rutier se va desfăşura sub supravegherea unui echipaj de poliţie rutieră.

Sunt închise următoarele drumuri:

A4 Ovidiu – Agigea;

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

JUDEŢUL CONSTANŢA:

  • DN 3 Ostrov – Basarabi;

Drumuri cu restricţie de tonaj

JUDEŢUL CONSTANŢA:

  • DN 3 Basarabi – Constanţa (7,5 tone);
  • DN22C Cernavodă – Basarabi (7,5 tone);

Trafic intens pe DN1, duminică după-amiază

În cursul după-amiazii, traficul a fost intens mai ales pe sensul de mers către Bucureşti. S-a format coloană de la intrarea în Predeal până în Buşteni, între Posada până la Comarnic, dar şi pe DN73A Râşnov – Predeal, la intersecţia cu DN1.

Turiştii au parcurs cu maxim 15 km/oră aproape 40 de kilometri.

„Se circulă foarte greu. Dacă știam că prindeam așa aglomerație, plecam la drum încă de la prima oră a dimineții. Am rămas blocați în coloană de la Predeal. Mai bine de o oră ne-a luat ca să putem ieși din stațiune și să înaintăm spre Azuga. Gândiți-vă că vorbim de o porțiune de 3 kilometri. Noi suntem din Constanța, dar, având în vedere câte ore pierdem în coloana de pe Valea Prahovei, ne gândim să rămânem peste noapte în București și mâine să pornim spre casă“, a spus Viorel din Constanța.

Pe carosabil a existat un strat subţire de zăpadă. S-a acţionat cu utilaje, însă acestea au intervenit cu greu, din cauza coloanelor de maşini.

„Circulația este un dezastru. Vreau să ajung la Tulcea, însă am stat blocat pe șosea două ore și jumătate. Și nu am ajuns decât până în Bușteni. Cred că voi pierde o zi întreagă în aglomerație. Nu mai avem răbdare, suntem obosiți și abia așteptăm să ajungem acasă. Am fost cazați în Predeal și am plecat la 11 de la hotel și am sperat ca în prima parte a zilei să se circule mai bine. M-am înșelat. Mai mult se stă decât se merge“, a povestit Cristi din Tulcea.

Spre seară, traficul rutier a mai scăzut în intensitate. S-a circulat cu viteză adaptată, pe carosabil existând un strat subţire de zăpadă. De asemenea, s-a acţionat cu utilaje.

Şi pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, în zona Babarunca – Cheia, duminică după-amiază, s-a circulat greu, în condiţii de iarnă şi vizibilitate redusă, stratul de zăpadă de pe carosabil (care măsoară, pe alocuri, 2-4 cm) fiind îngheţat. Din cauza numărului mare de autovehicule, utilajele de deszăpezire nu au putut interveni eficient. Pentru că autotrenurile înaintau cu mare dificultate, fiind necesară în unele cazuri tractarea lor de către utilaje de deszăpezire, în judeţul Prahova a fost instituită restricţie temporară pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone între Vălenii de Munte şi limita cu judeţul Braşov (kilometrii 115-160, către Braşov).

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

42 de trenuri anulate

Până la această oră, CFR Călători a anulat 42 de trenuri, din cauza vremii rele. Duminică, CFR Călători a anulat aproape 100 de trenuri.

103 de trenuri (92 pentru duminică și 11 pentru luni), din cauza vremii rele, după ce sâmbătă au fost anulate 93 de trenuri.

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu
Recomandări

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu

Lista completă a curselor feroviare anulate poate fi consultată AICI.

„Din cele 1300 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic în România, s-a luat decizia anulării a 40 (ora 7 dimineața) pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții și pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri. Măsurile operative care se iau au ca PRIORITATE siguranța oamenilor și realizarea legaturilor între marile orașe, pe magistrale. Așa cum s-a întâmplat zilele anterioare și astăzi ne vom organiza unde va fi necesar astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvisuri, în funcție de posibilitățile din teren”, transmite CFR Călători.

Circulația este adaptată conditiilor nefavorabile cu temperaturi extrem de scazute pe raza a 4 regionale: București, Craiova, Galați, Constanța. Unele curse pot înregistra întârzieri la destinație, determinate de necesitatea atașării locomotivelor Diesel pe anumite intervale de stații din jumătatea de sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri. Se intervine constant cu utilaje și echipaje feroviare.

Informaţii legate de situaţia circulaţiei trenurilor sunt disponibile:

Close
Închide
  Close