De Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan,

Valul de revoltă de după cazul Caracal a pus autoritățile în mișcare.

La numai 89 de kilometri de locul în care Gheorghe Dincă a ucis două fete, începând de luni, Parchetul General face audieri în cazul Măciuca. Realitatea de acolo a fost dezvăluită, acum mai bine de doi ani,de echipa de jurnaliști de investigație Libertatea – GSP.  Angajații centrului îi legau de paturi și de mobilier pe bolnavii psihici pentru a putea merge să lucreze la casa managerului Sergiu Smărăndoiu. 

Suferinzii dormeau mai mulți în pat, iar cei cu schizofrenie erau folosiți să lucreze la gardul șefului de centru, în schimbul țigărilor.

“Se contrazic”

Au deschis un dosar în 2017, dar l-au clasat după două luni. ”S-a constatat că în saloane exista o temperatură ambiantă corespunzătoare, provenind de la sistemul de încălzire centralizat deservit de o centrală termică ce funcţionează cu combustibil solid. Nu au fost identificate cu ocazia verificărilor obiecte de imobilizare a beneficiarilor, constând în curele, chingi, sfori etc”, scria în cercetarea care a dus la clasare.

Sergiu Smărăndoiu

Dar în aceste zile, de furie națională în fața incompetenței poliției și a felului în care acoperă abuzurile, până când abuzurile ajung la crimă, s-a schimbat ceva și la Măciuca.

”S-au speriat după ce s-a petrecut la Caracal și s-au mișcat imediat. Au apărut procurori aici!”, a spus unul dintre angajați, pentru Libertatea. 

Centrul de Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca

Parchetul de pe lângă Tribunalul Rm. Vâlcea a confirmat că acest caz a fost mutat la București. “Mai multe detalii vă pot da cei de la Parchetul General, ei au preluat cazul”, a punctat, ieri, reprezentanții parchetului oltean.

Sursele Libertatea vorbesc deja de 7 persoane audiate. 

Au fost interogați angajații de la CRRN Măciuca, iar unii au recunoscut că au prestat muncă la casa managerului în timpul programului și de aceea bolnavii erau legați.

Declarațiile multora dintre angajați se contrazic cu cele făcute acum 2 ani și jumătate, susțin oamenii din interior.


După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși