MENIU CAUTĂ

După Jamal Khashoggi, al doilea jurnalist saudit ar fi fost ucis în închisoare. ”Vinovat” pentru dezvăluirile incomode de pe de Twitter

Distribuie

După Jamal Khashoggi, al doilea jurnalist saudit ar fi fost ucis în închisoare pentru că a postat informații sensibile la adresa regimului din Arabia Saudită. Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser a fost ucis în închisoare, la o lună după decesul lui Jamal Khashoggi, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Informația nu este însă confirmată oficial, dar a apărut din zona unor grupuri care militează pentru drepturile omului.

Spioni de-ai regimului din zona Dubaiului ar fi descoperit că Al-Jasser s-ar afla în spatele contului de Twitter „Kashkool”, unde erau publicate informații despre violări ale drepturilor omului. Decesul său din închisoare a fost dezvăluit de site-ul The New Khaleej, releatează Digi24.

Jurnalistul ar fi fost ”torturat și ucis” în timp ce se afla în detenție.

Totul s-a aflat la o zi după ce presa turcă a publicat informația că oficialii saudiți care lucrează pentru consulatul din Istanbul ar fi încercat să distrugă probe video – imagini surprinse de camerele de supraveghere din consulat când Jamal Khashoggi a intrat în clădire și a fost ucis.

Sursa foto: Twitter


Citește și: Veste bună pentru bugetari, în legătură cu minivacanțele din 2019. „Agenţiile de turism se pot pregăti cu oferte avantajoase”


 

Citește mai multe despre jurnalist și ucis pe Libertatea.

Comentarii