”Echipa” zimbrilor de la Armeniș s-a mărit. Trei viței au apărut în turmă

12 august 2017 16:53

WWF România a informat, printr-un comunicat de presă, că în patrulele recente în Măgura Zimbrilor din Munții Țarcu, echipa de teren a constatat apariția a trei noi pui de zimbru, unul fătat în semi-libertate, iar alți doi fătați în libertate.

Astfel, puii măresc efectivele de zimbri din această zonă, care au trecut până acum prin provocări mari legate de iernile lungi și cu zăpadă multă, boala limbii albastre, atacuri din partea altor specii sălbatice, comportament de reproducere dereglat din cauza istoricului în captivitate sau chiar lupte pentru stabilirea ierarhiilor.

Vestea a fost astfel primită cu multă bucurie de echipa de proiect, fiind o confirmare concretă că populația ce se încearcă a fi refăcută aici după decenii de absență are șanse de reușită.

Puiul a fost procreat în rezervația Avesta, Suedia, de unde a venit întregul grup de zimbri transportat în aprilie 2017 în Măgura Zimbrilor, Armeniș. Acesta a fost fătat în țarcul de resălbăticire a zimbrilor și este sănătos. Fiind pregătit pentru eliberare alături de întregul grup, nu va primi un nume (este un animal sălbatic).

Ceilalți doi viței au fost procreati și fătați în libertate, în Măgura Zimbrilor.


Citește și: EXCLUSIV. Anamaria Prodan ar putea renunța la impresariat pentru a fi…gospodară. «Legumicultură, îngrijirea animalelor, plantat, semănat, le știu pe toate»


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro