Mergi direct la conținut »
Editorial de Claudiu Săftoiu. Clasarea Poliției Române - învinsă de plăcuța obscenă a luptei politice
Ştiri Libertatea > Ştiri > Editorial de Claudiu Săftoiu. Clasarea Poliției Române - învinsă de plăcuța obscenă a luptei politice

Editorial de Claudiu Săftoiu. Clasarea Poliției Române – învinsă de plăcuța obscenă a luptei politice

Simt o ruşine absolută faţă de poliţiştii români. Nu credeam să o trăiesc şi pe asta - ca român doritor de lege şi ordine, dintotdeauna. Îmi este ruşine de poliţiştii români, umiliţi, îngenuncheaţi, îndeobşte terfeliţi în ultima bodegă, dar, mai nou, şi în prime-time tv. Sunt poliţiştii flegmaţi de propriii lor şefi. Acei incompetenţi, amarnic aserviţi politic, avansaţi în funcţie de frica faţă de şefuţi, şi adânc libidinoşi în faţa şefei-ministrese, Carmen Dan. Această persoană dovedeşte că este total paralelă cu activitatea demnilor poliţişti români - o  armă altădată viguroasă, aflată în sprijinul ferm al statului român, împotriva haosului social. De la dânsa, s-a dat ordinul retragerii de pe poziţii a Poliţiei Române, respectiv clasarea cazului plăcuţelor obscene, în faţa unui nesimţit, iertat de propria nesimţire. Fără aplicarea legii. Prin clasare.

Românul cu Audi suedez – obscen, victorios şi trendsetter

Admit fără rezerve că Poliţia are carenţe în instruirea legiltivă şi comportamentală a poliţistului român. Cei peste 160 000 de mii de poliţişti şi personal poliţienesc, – care mănâncă o pâine mereu albă de la stat -, sunt de trei ori mai numeroşi decât pe vremea lui Ceauşescu, atunci când miliţianul rar şi zelos era zbirul comunităţii. Pilele, relaţiile, nepotismele şi dubla măsură au subţiat uniforma lucrătorului din  structurile Poliţiei Române. Dar aici vorbim despre o cu totul altă speţă. Nesimţitul care s-a prevalat de legislaţia unei ţări civilizate – Suedia – pentru a imprima pe plăcuţele de înmatriculare a unei maşini cumpărate din munca lui de român, pentru economia suedeză, şi-a cheltuit banii pentru un mesaj obscen, direcţionat politic spre puterea politică din România, fără ca organul de poliţie autohton să ştie de unde să apuce…situaţia. Aşa, stimabilul domn şi-a asigurat un neuitat „Bine v-am găsit!”, în ţara de origine. Căinat şi văitat, precum un Mesia al politicii româneşti, domnul acesta e un cetăţean care a dat-o în bară, în concediul anual, „de acasă”. A intrat obscen în România natală, a fost luat imediat în atenţia media – e bine să vedem de unde oare a plecat iniţial informaţia de presă -, iar acum, din diverse şi stupide cauze, se întoarce chiriaş în Suedia sa. La fel de obscen, dar iertat de obscenitate, de patria mumă, care îndură de toate. Dacă ar fi avut vreo misiune, acest personaj a îndeplinit-o: a clasat întreaga Poliţie Română, condusă de şefi politruci şi încâlcită într-o legislaţie confuză.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Politica argumentului şi forţa votului – nu obscenitatea utilizată politic

Până la urmă, mesagerul obscen al opoziţiei faţă de PSD, se întoarce în ţara pe care a păcălit-o, la secţia de înmatriculare auto. Dovadă că Suedia i-a retras plăcuţele obscene. Noi rămânem să luptăm cu PSD-ul şi cu o guvernare abuzivă, aberantă. Ani la rând, politicienii au dat chix, în relaţia cu cetăţenii. Şi au fost schimbaţi. Şi au fost scoşi din sistem. Celor mai pesimişti, le anunţ orizonturi mai bune: PSD-ALDE – o coaliţie toxică pentru România -, va pocni, precum o scobitoare între dinţii unei societăţi păcălite. Protestul de pe 10 august trebuie să se distanţeze de mesajul de pe plăcuţele obscene. Din simplul motiv, că diasporenii nu vor fi iertaţi, precum românul iertat de cei cărora le-a servit „o scurtă”, din botul maşinii. Dacă zeci de mii de oameni vor striga, şi vor striga, şi vor striga: „Jos!”, abia asta se va auzi mai tare decât orice obscenitate afişată pe radiatorul maşinii. Şi va conta.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Meciul plăcuţelor, moartea poliţistului serios şi onest

Din meciul plăcuţelor obscene versus Poliţia Română a pierdut profesionalismul poliţiştilor român. Carmen Dan, autoarea morală a cererii de clasare a scandaloselor plăcuţe obscene – pe care o doare la bască de ce lasă în urma activităţii de ministru – a îngenuncheat onoarea unui poliţist, adică l-a dezbrăcat de uniformă. Când un politician dezbracă poliţia română de uniformă, legea şi ordinea internă pleacă la plimbare.

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți
Recomandări

Renovat cu 8 milioane de lei acum un an, din bani europeni, spitalul din Eforie Sud se prăbușește peste pacienți


Claudiu Săftoiu (autorul este doctorand în informații și securitate națională la Universitatea Națională de Apărare „Carol I. A fost Președinte-Director General al Televiziunii Române (2012 – 2013). A fost Director al Serviciului de Informații Externe (2006-2007). A fost consilier prezidențial (2004-2006). A publicat numeroase materiale de presă (interviuri, comentarii, analize politice și sociale, ca redactor șef-adjunct la „Evenimentul Zilei (1995-1998), „Privirea (1999-2000), „Oameni în top (2000-2003). A lucrat la PRO-FM, Radio Total (1991-1994). A fost trainer de presă la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și la Fundația pentru Pluralism (FpP), în perioada 2000-2004) și consultant politic în mediul privat. Este autor al primului manual de jurnalism politic din România: „Jurnalismul politic – manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni (Editura Trei, 2003).


CITEȘTE ȘI:

Close
Închide
  Close