MENIU CAUTĂ
17 Noi. 2018 11:17

Elena Udrea NU va fi eliberată. A doua cerere a fost respinsă de instanța constituțională din San Jose

Distribuie

A doua cerere de eliberare înaintată de Elena Udrea a fost respinsă, aceeași decizie fiind luată și în cazul prietenei sale, Alina Bica. Udrea și Bica, fosta șefă a DIICOT, au atăcat arestarea lor dispusă de un tribunal din San Jose la Curtea Constituțională, spunând că magistrații le-au încălcat drepturile. Instanța de control a Constituției din Costa Rica nu le-a dat însă câștig de cauză, astfel că Elena Udrea și Alina Bica rămân în arest, într-un penitenciar din San Jose.

Udrea și Bica s-au adresat instanţei constituţionale în 6 noiembrie, în condiţiile în care ele au fost plasate în detenţie pentru două luni, și se află în procedură de extrădare la solicitarea autorităţilor române. Cererea lor s-a judecat joi, iar magistrații au luat o decizie vineri.

Udrea a spus judecătorilor că are o fetiţă nou-născută şi condiţiile din închisoare nu sunt adecvate pentru a fi împreună cu ea, în timp ce Bica a pus în discuţie documentele în baza cărora i s-a solicitat extrădarea, potrivit presei locală, arată DIGI24.

Joi după-amiază, avocaţii Elenei Udrea şi Alinei Bica au mai făcut un demers la instanţa constituţională, arătând că sentinţele în baza cărora a fost solicitată extrădarea au fost anulate în România, motiv pentru care ar trebui eliberate.

Alina Bica ar fi intenționat să-și sacrifice libertatea în favoarea prieteni sale. „Lăsaţi-mă pe mine în închisoare, dar lăsaţi-o pe ea în libertate” le-a spus aceasta judecătorilor Tribunalului din Pavas, la judecarea unei cereri anterioare, a explicat un jurnalist local.


Citește și: Legăturile «bolnăvicioase» de la metrou. Metrorex plătește cu sute de mii de euro sindicatul care ameninință cu greva generală!


 

Citește mai multe despre arest, Eliberare și san jose pe Libertatea.

Comentarii