Mergi direct la conținut »
Elena Udrea NU va fi eliberată. A doua cerere a fost respinsă de instanța constituțională din San Jose
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Elena Udrea NU va fi eliberată. A doua cerere a fost respinsă de instanța constituțională din San Jose

Elena Udrea NU va fi eliberată. A doua cerere a fost respinsă de instanța constituțională din San Jose

A doua cerere de eliberare înaintată de Elena Udrea a fost respinsă, aceeași decizie fiind luată și în cazul prietenei sale, Alina Bica. Udrea și Bica, fosta șefă a DIICOT, au atăcat arestarea lor dispusă de un tribunal din San Jose la Curtea Constituțională, spunând că magistrații le-au încălcat drepturile. Instanța de control a Constituției din Costa Rica nu le-a dat însă câștig de cauză, astfel că Elena Udrea și Alina Bica rămân în arest, într-un penitenciar din San Jose.

De Mihai Niculescu,

Udrea și Bica s-au adresat instanţei constituţionale în 6 noiembrie, în condiţiile în care ele au fost plasate în detenţie pentru două luni, și se află în procedură de extrădare la solicitarea autorităţilor române. Cererea lor s-a judecat joi, iar magistrații au luat o decizie vineri.

Udrea a spus judecătorilor că are o fetiţă nou-născută şi condiţiile din închisoare nu sunt adecvate pentru a fi împreună cu ea, în timp ce Bica a pus în discuţie documentele în baza cărora i s-a solicitat extrădarea, potrivit presei locală, arată DIGI24.

Joi după-amiază, avocaţii Elenei Udrea şi Alinei Bica au mai făcut un demers la instanţa constituţională, arătând că sentinţele în baza cărora a fost solicitată extrădarea au fost anulate în România, motiv pentru care ar trebui eliberate.

Alina Bica ar fi intenționat să-și sacrifice libertatea în favoarea prieteni sale. „Lăsaţi-mă pe mine în închisoare, dar lăsaţi-o pe ea în libertate” le-a spus aceasta judecătorilor Tribunalului din Pavas, la judecarea unei cereri anterioare, a explicat un jurnalist local.


Citește și: Legăturile «bolnăvicioase» de la metrou. Metrorex plătește cu sute de mii de euro sindicatul care ameninință cu greva generală!


 

Close
Închide
  Close