MENIU CAUTĂ
14 Noi. 2018 12:42

Elena Udrea și Alina Bica încearcă să scape de arest în Costa Rica. Se folosesc de haosul din justiția românească

Distribuie

Elena Udrea și Alina Bica încearcă să scape de arest în Costa Rica folosindu-se de haosul declanșat în justiția românească. Fostul ministru al turismului și fosta șefă a DIICOT au invocat în cererile adresate judecătorilor din San Jose, la judecarea recursurilor și contestațiilor la mandatele de arestare, instabilitatea judiciară de la noi.

Mai exact, avocații Elenei Udrea și Alina Bica au speculat decizia Curții Constituționale cu privire la componența completelor de judecători ai Înaltei Curți, care ar putea să-și producă efectul pe toate deciziile pronunțate anterior. Avocații celor două au invocat în fața magistraților din țara central-americană faptul că toate sentințele emise în justiția română din 2014 încoace au fost anulate, relatează Rise Project.

Informația a fost publicată inițial în presa costaricană, și apare inclusiv pe pagina postului de radio Monumental din San Jose. ”Curtea Constituțională a anulat toate sentințele dispuse înainte de anul 2014” titrează publicația din Costa Rica.

Elena Udrea a ajuns în februarie 2018 în Costa Rica, cu câteva luni înainte să fie condamnată definitiv în România la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute și a apelat la un grup mixt de români și costaricani care oferă servicii all-inclusive celor care vor să evite pușcăria, relatează sursa citată.

Pachetul all-inclusive conține: cazare, asistență pentru înființarea de firme, medierea unor investiții și, în unele cazuri, chiar și servicii matrimoniale.


Citește și: VIDEO / Raportul MCV critică dur România: Măsurile din ultimul an dau înapoi progresele făcute până acum


 

Citește mai multe despre Alina Bica, haos și justitie pe Libertatea.

Comentarii