„Tocmai am câştigat, în mod definitiv, un nou proces pentru acces la informaţii de interes public deschis împotriva Academiei de Poliţie. Dosarul, care s-a încheiat azi cu victorie în instanţă, a fost deschis în februarie 2021. Academia de Poliție, jalnica fabrică de plagiate a Ministerului de Interne, trebuie să îmi pună acum la dispoziție copii după toate referatele tezelor de doctorat susținute în instituție”, a transmis Emilia Șercan pe Facebook.
Potrivit jurnalistei, speţa „e una cât se poate de simplă şi demonstrează, o dată în plus, că baletul instituţiilor publice, plătite din bani publici, care refuză să răspundă la solicitările de informaţii, nu ţine în instanţă”.
De asemenea, Emilia Șercan a precizat că, după ce a pierdut procesul la Tribunalul București, a câștigat „fără emoții” la Curtea de Apel, care a desființat decizia din fond și a decis rejudecarea cazului.
Problema este că, din cauza unui judecător care nu și-a făcut treaba cu atenție – pentru că refuz să cred că acea judecătoare era analfabetă funcțional – acest dosar s-a lungit la trei ani.
Emilia Șercan
„Profit de acest mesaj să le aduc aminte celor de la Academia SRI că mai trebuie să îmi dea şi ei nişte referate în urma unui proces identic, pierdut acum doi ani. Trimiteţi-mi de bună voie referatele ca să nu fiu nevoită să vă trimit, din nou, notificări!”, mai scrie Emilia Şercan pe reţeaua de socializare.
Jurnalista Emilia Şercan a publicat, începând cu 2015, peste 100 de investigaţii privind plagiatele din învăţământul superior militar.
În 2019, ea a demonstrat că însuşi rectorul Academiei din acel moment, chestorul prof. univ. dr. Adrian Iacob, îşi plagiase în proporţie de peste 70% teza de doctorat. Adrian Iacob şi fostul prorector Petrică-Mihail Marcoci au fost condamnaţi pentru ameninţările cu moartea adresate jurnalistei.
În 18 februarie 2021, PressOne relata că protectorul plagiatorilor din Academia de Poliţie, Marius Florin Mihăilă, a devenit directorul de cabinet al ministrului Lucian Bode începând cu 9 februarie.
În 6 ianuarie 2020, PressOne relata că Bogdan Despescu, chestor şef de poliţie şi secretar de stat în Ministerul de Interne, a plagiat cel puţin 157 de pagini din cele 345 ale tezei de doctorat susţinute în anul 2010 la Academia de Poliţie.
În 26 octombrie 2020, Ministrul Educaţiei din acel moment Monica Anisie anunţa că a retras acreditarea Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.
FOTO: Emilia Șercan (Facebook)
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Dostoievski • 10.03.2024, 10:54
Cred că doamna Emilia Șercan merită o decorație din partea statului român. Sunt multe persoane care primesc astfel de decorații, chiar daca nu știe nimeni ce merite au avut. Un jurnalist din Brăila a propus Președintelui, in urmă cu peste 3 ani, decorarea doamnei Emilia Șercan, dar nu a primit niciun răspuns....Detalii in " Jurnalul de Brăila", articolul intitulat " Cui i- e frica de Emilia Șercan? ".
Tospi • 08.03.2024, 23:55
Toate Gunoaiele au ajuns să aibă doctorate plagiate...acesta este caracterul lor murdar acest lucru îl fac de 34 de ani...in acest moment Dna Șercan a învins dar acești indivizi vor rămâne la fel de corupți și murdari atât ei cât și copiii lor...din pacate